fbpx

Elon Muskkal poénkodott a Haas a pályaelhagyások kapcsán

Az Osztrák Nagydíjat leginkább az 5 másodperces időbüntetések kiosztása határozta meg, mert a versenyzők rendre figyelmen kívül hagyták a pálya határait (track limits), vagyos négy kerékkel elhagyták az aszfaltcsíkot. A röpködő büntetésekre a Haas igazán kreatívan reagált.

Mielőtt azonban elmeséljük mit írt a csapat Twitteren, háttérinfóként elmondjuk, hogy a Twitter tulajdonosa, Elon Musk épp most vezetett be egy új korlátozást a közösségi oldalon. E szerint az ellenőrzött (kipipált) profiloknak 6000-re, a nem ellenőrzött fiókoknak 600-ra, az új és nem ellenőrzött fiókoknak pedig 300-ra korlátozza a naponta megtekinthető tweetek (posztok/kommentek) számát.

A Haas pedig az F1-es track limit büntetések kapcsán igazán frappánsat posztolt, miután dán versenyzőjük, Kevin Magnussen is megkapta a büntetést. Készítettek egy képernyőfelvételt a Twitter „hibaüzenetésről”, amint értesít, hogy túllépte a felhasználó a megtekinthető tweetek számát: „Rate limit exceeded”. A rate szót pedig egyszerűen Track-re, vagyis pályára változtatták, így a kiposztolt üzenet szövege ez lett: „Track limit exceeded. Please wait a few moments then try again.”, vagyis „Pálya határ túllépés. Kérlek várj pár pillanatot és próbáld újra”.

Mindehez a következő kommentárt fűzték: Remélhetőleg néhányatoknak még maradt ma elég (megtekinthető) tweetje, hogy lássa ezt…”

Verstappen hiába dominált Ausztriában is, nem beszél a bajnoki címről