fbpx

Horner: Ricciardo visszanövesztette a tökeit, visszatérhet az AlphaTaurival?

A régi Daniel Ricciardo visszatért, méghozzá lendületesen. Ezt a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner mondta pénteken, miközben már az a pletyka járja, hogy az ausztrál visszatér a Forma-1-be a testvércsapat AlphaTaurival.

A 33 éves Ricciardo, aki nyolcszoros futamgyőztes volt a Red Bull-lal és a McLarennel, idén a Red Bull tartalékosa lett, miután elvesztette helyét a McLarennél az újonc honfitársával, Oscar Piastrival szemben. Nemrég azt mondta, hogy mesébe illő lenne újra a Red Bullnál versenyezni, és az AlphaTaurival is kapcsolatba hozták, mint a holland újonc Nyck de Vries esetleges helyettesét, aki nyolc verseny óta nem szerzett még pontot.

Horner az Osztrák Nagydíjon újságíróknak azt mondta, hogy még igen korai 2024-ről beszélni, és még nem tudni, hogy Ricciardo hogyan teljesít a jövő hónapban Silverstone-ban a gumiteszteken. Így fogalmazott:

„Amikor tavaly Abu Dhabi után először érkezett vissza a Red Bullhoz, némileg sokkoló volt, mert nem igazán ismertük rá arra a pilótára, aki pár évvel korábban távozott tőlünk.  De úgy tűnik, újra megtalálta a tökeit, keményen dolgozik a szimulátoron, most rendkívül versenyképes abban, amit a virtuális világban csinál. Szóval, hogy ez átragad-e a való világba, majd meglátjuk, és a gumiteszten képet kapunk arról, hogy milyen szinten teljesít. Az biztos, hogy látszik, hogy újra ruganyosan lépked.”

Horner elmondta, hogy Ricciardo megfelelő mennyiségű kilométert tett meg szimulátorban, így amikor nem volt ott a versenyeken, akkor a gyárban töltötte az idejét. Így folytatta:

„Belevetette magát ebbe, és nagyon hasznos visszajelzéseket adott.”

Az AlphaTauri főnöke, Franz Tost, aki az év végén visszavonul a csapat vezetésétől, amely történelmileg a fiatal pilóták próbapadjának számított, azt mondta az újságíróknak, hogy Ricciardo egy lehetőség akkor, ha a Red Bull egyik juniorja sem tűnik késznek:

„Ha az adott időpont túl korai nekik, akkor talán más lehetőség után kell nézzünk.”

Ricciardo nem adja fel: Pérez helyére pályázik

 

 

Forrás :