fbpx

Verstappen a szurkolóinak: Ne csapjátok szét magatokat Spielbergben!

A Forma-1-es világbajnok Max Verstappen fontos felhívást intézett a „narancsos hadserege” felé a hétvégi, spielbergi Osztrák Nagydíj előtt.

Ugyanis: tavaly a holland Orange Army olykor rosszul viselkedett Stájerországban. A honfitársainak ennyit üzent:

„Ne rúgjatok be, nézzétek a futamot és élvezzétek.”

2022-ben több nő, de néhány férfi is beszámolt a közösségi médiában arról, hogy a lelátón komolyan zaklatták őket, különösen a részeg hollandok. Ezek az inzultosok egyaránt voltak szexista, rasszista vagy homofób jellegűek. Néhány nő pedig arra panaszkodott, hogy rendkívül kétesnek érezte a nagydíj környékét, és csodálkozott, hogy a spielbergi Red Bull Ringnél nem volt elég biztonság a rendezvény alatt.

Verstappennek és a Red Bull csapatának ez a nagydíj hazai pálya. A pálya a Red Bullé, hagyományosan hollandok tízezrei utaznak a versenyre az ismert lakókocsijaikkal. Az Osztrák Nagydíjon évek óta narancssárga színben pompáznak a lelátók.

Tavaly Verstappen a problémákat követően még az alkoholkorlátozást is felvetette a szurkolóknak. Ilyen korlátozás azonban idén sincs. Ezért is szólította fel a rajongóit, hogy ne vigyék túlzásba a piálást. Verstappen riválisa, Lewis Hamilton is csatlakozott a hollandhoz, a Mercedes versenyzője a Forma-1-től ezt várná el:

„Bízom benne, hogy a tavalyi egy egyszeri eset volt. Tudom, hogy történtek intézkedések, de biztosan lehet mindig többet tenni. Befogadóbbá kell válnunk, és mindenkit szívesen látni itt.”

Döbbenet, hová fajultak az F1 rajongók TikTokon

Forrás :