fbpx

A Ferrari ellenfelei felháborodtak, mert újra csaltak a teszteken a maranellóiak?

A Ferrari több Forma-1-es riválisa állítólag felháborodott a maranellói alakulat miatt.

Az Auto Motor und Sport és a Blick szerint a meg nem nevezett rivális istállók elégedetlenek azzal, hogy a Ferrari vitathatóan visszaélt a szabályokkal, amikor a közelmúltbeli autófejlesztéseket tesztelte.

Az egyik frissítést a Pirelli a Spanyol Nagydíj utáni gumitesztjén próbálták ki, míg a hírek szerint egy új első szárnyat és padlólemezt teszteltek a múlt héten a Ferrari privát tesztpályáján, Fioranóban egy forgatási nap keretén belül. Az Auto Motor und Sport tudósítója, Michael Schmidt így fogalmaz:

„Egyik sem ütközik közvetlenül a szabályokkal, de azt látni lehet, hogy a szabályok szellemiségét megsértették.”

A veterán F1-es újságíró, Roger Benoit kicsit tovább ment, és a Blick cikkét a következővel vezette fel az ügyben:

„A Ferrari új alkatrészekkel csalt a forgatási napján?”

Carlos Sainz ugyanakkor megvédte csapatát:

„Olyan gumikat teszteltünk Barcelonában, amelyeket elektromos gumimelegítő nélkül használnak. Nem hinném, hogy ebből sokat tanulhatunk. Mindig vannak dolgok, amiket kipróbálhatsz a vezetéseddel kapcsolatban, de az nem olyan, hogy ténylegesen tesztelhetsz bármit is, vagy valamit, amit a versenyhétvégére bevethetsz.”

Ami az FIA-t illeti, az együléses versenyek igazgatója, Nikolas Tombazis így beszélt az esetről:

„A különféle verziók (alkatrészek) összehasonlító tesztje nem lenne megengedett.”

Schmidt azonban kifejtette, hogy a Ferrari egyetlen riválisa sem tett panaszt, és az FIA jelenleg nem vizsgálja az esetet, de Benoit hozzátette:

„Az FIA állítólag nyugodtan áll a dologhoz, mert a Ferrari azt állítja, hogy nem cseréltek ki alkatrészeket a forgatási napjukon. Magyarán csak az új alkatrészekkel vezettek.”

Berger elismeri, hogy tárgyalt a Ferrarival

Forrás :