fbpx

Többek között az AlphaTauri is Palou iránt érdeklődik? De Vries izgulhat

A 28 éves Nyck de Vries Formula E bajnokként érkezett idén az F1-be, az AlphaTaurihoz, miután tavaly egy versenyt teljesített a Williamsnél. Azon az egy debütáló versenyen mindenkit lenyűgözött, idén azonban még csapattársával, Yuki Tsunodával sem igazán tudja tartani a lépést. Dr. Helmut Marko ki is jelentette, hogy nem elégedettek vele.

Franz Tost állítólag Mick Schumachert szerette volna leigazolni 2023-ra, de ezt Marko megvétózta. Miközben de Vries szerződtetését a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is ellenezte.

Az Alpha Tauri főnöke nemrég nyíltan bevallotta, hogy sürgette a Haas menekült Mick Schumacher szerződtetését 2023-ra – amíg Marko meg nem vétózta a lépést.

„Nem gyakran vannak nézeteltéréseink, de néha előfordul” – idézte a 80 éves Markót az Inside Line nevű podcast.

„Azt hiszem, legutóbb Nyck de Vries volt az (oka).” – mondta az osztrák a holland médiában megjelentek szerint. „És jelenleg úgy tűnik, hogy neki (Hornernek) igaza volt.”
„Természetesen az Alpha Tauriról és nem a Red Bullról volt szó, de mivel egy család vagyunk, kikértem a véleményét.”

„És nem volt nagy rajongója Nyck de Vriesnek” – ismerte el Marko.

Ami Schumacher elmaradt szerződtetését illeti Marko kifejtette: „Ő (Mick) egész pályafutása során a Ferrari akadémiájának tagjaként versenyzett.”

„Nyck, aki tavaly Monzában nagyon sikeres futamot futott beugróként, jobban illett a filozófiánkhoz.”

Az F1-es legenda Gerhard Berger nemrég jelezte, hogy a Red Bull junior Liam Lawsont várja az Alpha Tauri következő versenyzőjének. Mindeközben Peter Windsor Frederic Vestit tartja a legalkalmasabbnak. Szóval vannak jelöltek de Vries helyére, mégis, lehet, hogy az előbb felsoroltak helyett egy másik név kerül előtérbe?

Ő nem más, mint az IndyCar bajnok Alex Palou, aki jelenleg a McLarennel áll kapcsolatban.

Az Indianapolis Star úgy tudja, hogy az Alpha Tauri érdeklődhet a spanyol 2024-re történő leigazolása iránt. Akárcsak a Williams, a Haas és az Alfa Romeo is.

„De az óra ketyeg” – tették hozzá. „A mindent eldöntő július végi határidőig le kell ezt játszani.”

Palou menedzsmentje pedig a hírek szerint teljes erőbedobással dolgozik azon, hogy F1-es helyet találjon 2024-re a 26 éves spanyolnak.

Erre nem számítottunk: Új néven vág neki 2024-nek az AlphaTauri!

Forrás :