fbpx

„Nevetséges” az Alpine értékbecslése Ryan Reynoldsék befektetése kapcsán

A korábbi F1-es csapattulajdonos Eddie Jordan kinevette a Renault Forma-1-es csapatának, az Alpine-nak az értékbecslését.

A héten kiderült, hogy hollywoodi színészek és befektetési társaságok is részt vesznek az enstone-i székhelyű csapat 200 millió eurós, 24 százalékos felvásárlásában. Ez közel egymilliárd dollárra értékeli az Alpine-t, amit Jordan nem gondol reálisnak.

„Nem hiszem el” – idézi – a GB Newsra hivatkozva – a grandpx.news Jordant, aki a silverstone-i székhelyű, ma Aston Martin néven ismert csapatot alapította annak idején.

„Először is, nem fogom az álhír szót használni, de számviteli szempontból abszolút kizárt. A pénzügyi modell nem áll össze.”

„Ez abszurd. Nevetséges” – mondta.

Jordan szerint a színészek, köztük a Deadpool sztárja, Ryan Reynolds bevonása is inkább az „amerikai piac” megszólításáról szól, semmi másról.

A Deadpool sztárja is befektet az egyik F1-es csapatba!

„Valószínűleg nem sok saját pénzt tesznek bele ebbe” – mondta Jordan.

Azt is feltűnőnek tartja, hogy az Alpine értékelése hirtelen ennyire megugrott, még úgy is, hogy a csapat már nem a tulajdonosa, a Renault nevén fut.

„Miért nem Renault a csapat neve? Valami mögé el akarnak bújni?”

Jordan szerint a Ferrari, a Mercedes vagy a Red Bull egyenként egymilliárd dollárt is érhet, de hozzáteszi: „sajnálom, de az Alpine-nál ez még a közelében sincs”.

Forrás :