fbpx

Alonso és Hamilton sem verné meg Verstappent ugyanolyan autóval

Fernando Alonso és Lewis Hamilton azonos gépekkel nem tudnák legyőzni Max Verstappent a Forma-1-ben, állítja egy Le Mans-i osztálygyőztes.

Verstappen 2021 óta a versenyek meghatározó alakja lett. 31 futamot nyert első bajnoki címe óta, és 2023-ban a harmadik elsőségéért hajt, miután az első nyolc nagydíjból hatot megnyert. Alonsót és Hamiltont is úgy dicsérik, mint a Verstappen legyőzésére legesélyesebb pilótákat, de jelenleg nem rendelkeznek a Red Bull gépezetével. Az Aston Martin és a Mercedes pedig a konstruktőrök második helyéért harcolnak.

De még ha a világbajnokok olyan felszerelést is kapnának, amellyel felvehetnék a harcot Verstappennel, a 2021-es Le Mans-i LMP2-es győztes Habsburg Ferdinánd szerint egyikük sem tudná legyőzni a hollandot. Habsburg – aki ha a történelem nem hozta volna úgy, hogy az utolsó osztrák király, IV. Károly dédunokájaként az Osztrák-Magyar Monarchia trónján találhatta volna magát – egy korábbi junior formaautós versenyző, aki a sportautók felé fordult, és a 2021-ben LMP2-es bajnoki címet szerzett a World Endurance Championshipben.

A 2017-es Euro Formula 3 ideje alatt olyanok ellen versenyzett, mint Lando Norris, Guanyu Zhou, vagy Mick Schumacher. Azóta pedig az F1 osztrák közvetítéseinek televíziós szakértője is lett, miközben elindított egy rajongók által finanszírozott programot, a Rebel Teamet. Célja, hogy fiatal versenyzőknek esélyt adjon arra, hogy olyan sorozatokban versenyezzenek, mint az FIA F3, az LMGT3 vagy az LMP2 az Európai Le Mans sorozatban. Habsburg a RacingNews365 kérdésére a médiának, amikor arról kérdezték, hogy Alonso vagy Hamilton képes lenne-e legyőzni Verstappent egyenlő gépezetben, így felelt:

„Nemet mondok, főleg amiatt, mert mi nem olimpiai sprinterek vagy olimpiai úszók vagyunk, hanem autóversenyzők. Ez azt jelenti, hogy a sportunk 95%-a a fejünkben zajlik. Fizikailag jó formában kell lenned, de igazából ha a fejben vagy jó, akkor leszel gyors. Egy versenyautó megköveteli, hogy a pilóta rendkívül magabiztos legyen. Néha ez kéz a kézben jár, ha jó autód van, akkor leszel csak igazán magabiztos. Amennyiben rossz autód van, akkor hiányzik az önbizalom. Azt mondanám, ha mindhárman ugyanabban az autóban ülnének most, akkor is úgy gondolom, hogy Max nyerne, mert egyszerűen hihetetlenül magabiztos. Még mindig úgy gondolom, hogy Lewis és Fernando is igazán magabiztosak, de most azt mondanám, hogy Max felettük van. Amennyiben két év múlva cserélődnek az autók, és Alonso/Hamilton olyan autóban ülhetnek, amelyekben még magabiztosabbá válhatnak, akkor az némi különbséget jelentene. Igen közel vannak egymáshoz a képességeikkel, de jelenleg Max van a csúcson.”

Csak Verstappen ér fel Senna szintjére

Forrás :