fbpx

Tsunoda maga akarja eldönteni, hogy melyik csapatnál versenyezzen

Yuki Tsunoda azt reméli, hogy F1-es pályafutása során eléri majd azt a pontot, amikor már ő választhatja meg, hogy melyik csapatnál akar versenyezni.

A Red Bull „neveltjeként” Tsunoda jelenleg az AlphaTaurihoz van kötve; a 23 éves japán versenyző harmadik szezonját futja a Forma-1-ben.

Két szezont követően, amelyet a következetlen eredmények hulláma jellemzett, Tsunoda bár az év eddigi részében mindössze két top tízes helyezést ért el, kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt.

Lassan, de biztosan gyarapítja tapasztalatát és érettségét, utóbbit kihasználva pedig egyre következetesebben teljesít, megelőzve Formula E világbajnok, ám F1-ben újonc csapattársát, Nyck de Vries-t.

Tsunoda ennek köszönhetően Sergio Pérez utódjává válhat a Red Bull Racingnél, ha a mexikói továbbra is alulteljesít. Ő azonban egyelőre nem gondol erre a lehetőségre.

„Azt hiszem, Checónak jövőre is van szerződése, és azt hiszem, a Red Bull elégedett vele” – mondta Tsunoda a GiveMeSportnak.

„Szóval egyelőre csak magamra kell koncentrálnom és megmutatni az értékemet. Azt hiszem, az idő úgyis meg fogja mutatni. Úgy gondolom, hogy egyelőre tényleg jó, ha maradok az AlphaTaurinál, és megmutatom a teljesítményemet az összes csapatnak.”

Tsunoda bár jelenleg elégedett a helyével, arra törekszik, hogy teljesítményével elérje azt a szintet, hogy a saját sorsának ura legyen az F1-ben.

„Az jó, ha nem csak a Red Bull részéről kapok több figyelmet” – mondta. „Még nem választhatom meg, hogy melyik csapathoz megyek, vagy milyen dolgokat akarok csinálni a Forma-1-ben. Most a Red Bull dönt, szóval versenyzőként szeretnék eljutni arra a pontra, amikor már én választhatok.”

„Nyilvánvalóan olyan csapathoz akarok menni, amelyről tudom, hogy az elmúlt évek alapján folyamatosan jól áll.”

„Talán egy nap az AlphaTauri is ott lesz ebben a top-részben, és ebben az esetben, nem lesz okom más csapatokhoz menni.”

„De mindenesetre jó, hogy sok figyelmet kapok, mert ez azt mutatja, hogy nagy értéket képviselek, és azt hiszem, mi, versenyzők örülünk az ilyen dolgoknak.”

Az Aston Martinnál köthet ki?

A múlt hónapban, az Aston Martin és a Honda jövőbeli partnerségének bejelentése után a motorgyártó azt mondta, hogy az Aston 2026-ban egy japán versenyzőt indítana, és Tsunodát emelték ki, mint lehetséges jelöltet.

„Ő a mi iskolánkból származik, és nagyon jól teljesít. Nagyon örülünk a sikerének” – mondta a Honda Racing Corporation elnöke, Koji Watanabe.

„De még három év van hátra, így korai lenne megmondani, hogy mi fog történni. Nem hiszem, hogy most van itt az ideje, hogy erről beszéljünk. De reméljük, hogy jelölt lesz.”

De Vries ledöbbent: Ez lenne Tsunoda utolsó kívánsága halála előtt

Forrás :