fbpx

Nem törekszik eléggé a fenntarthatóságra a Forma-1 a Michelin szerint

A Forma-1 korábbi gumibeszállítója a Michelin vezetősége igencsak megdöbbent, hogy egykori riválisuk az F1-es visszatérést fontolgatja, miközben azt is elmondta, hogy ők miért nem terveznek a száguldó cirkusszal.

Mint ismert, nem csak új csapatokat, új motorbeszállítókat és versenypályákat keres a Liberty Media és az FIA, hanem bizony terítéken van egy esetleges új gumibeszállító érkezése is.

A Pirelli 2011 óta kizárólagos gumipartnere a Forma-1-nek, jelenlegi megbízatásuk 2024 végéig szól. Az ezt követő időszakra az FIA pályázatot írt ki, és a hírek szerint a Pirelli és a korábbi japán gumigyártó, a Bridgestone jelentkezését is elfogadta.

Ezzel tehát a Forma-1 két legutóbbi gumigyártója száll harcba a beszállítói címért. A francia Michelin a 21.század első évtizedében volt komoly vetélytársa az F1-ben a japánoknak, a vállalat vezetőjét igencsak meglepte a volt versenytárs lépése.

„Ha az F1 kiír egy pályázatot természetesen nagyon alaposan megvizsgáljuk. Azonban vannak nekünk is kritériumaink, amelyeknek meg kell felelnünk. Képesnek kell lennünk az adott sorozatban az innovációra, mi a motorsportot teszt laborként használjuk.” kezdte Matthieu Bonardel a Michelin első embere.

„Olyan történeteket akarunk elmesélni, ami megfelel a Michelin filozófiájának, kiváló minőségű abroncsokat gyártunk, amelyek hosszabb élettartamúak és fenntarthatóak. A Forma-1-es tenderben viszont csak fél sor esik a fenntarthatóságról, gyakorlatilag nulla az elvárás ezzel kapcsolatban, egyáltalán nem számít. Ennyi erővel el is égethetnénk az összes gumikat a verseny után, senki nem szólna érte.” – jegyezte meg keménye.

Ezen a napon nyerte 18 éve Schumacher a Forma-1 leggázabb futamát, Indianapolisban

Forrás :