fbpx

Erre nem számítottunk: Új néven vág neki 2024-nek az AlphaTauri!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko elárulta, hogy az F1 2024-es szezonra átnevezik az AlphaTaurit, hogy „kövessék a Red Bull Racinget, amennyire a szabályok lehetővé teszik”.

A csapat eladásáról szóló pletykákat már korábban cáfolták, és nemrégiben kiderült, hogy a csapat bizonyos részlegeit Olaszországból Angliába helyezik át, ahol a Red Bull is székel, és a szabályok betartása mellett minél több alkatrészt akarnak majd a Red Bulltól beszerezni. Most azonban Marko azt is elárulta, hogy a csapatot át is fogják nevezni – ismét.

Mivel a régóta regnáló csapatfőnök, Franz Tost az év végén visszavonul, és új vezetőség érkezik, és úgy érzik, eljött az ideje a változásnak.

„Az AlphaTaurinak 2024-ben két új vezetője lesz, Laurent Mekies és Peter Bayer. Lesznek új szponzorok is és új név” – erősítette meg Marko a Kleine Zeitungnak.

„Az irányvonal egyértelmű: követjük a Red Bull Racinget, amennyire a szabályok engedik. A saját tervezés rossz út.”

Amikor közvetlenül arról kérdezték, hogy a pilóták, Yuki Tsunoda és Nyck de Vries jelenleg részét képezik-e a következő szezonra vonatkozó terveiknek, nem felelt egyértelműen.

„Alapvetően Yuki nagyon jó szezont fut, szerencsétlen eredményekkel és büntetésekkel, de a teljesítménye megfelelő” – mondta.

„Nyck de Vries-szel azonban nem vagyunk elégedettek, ezt is megvizsgáljuk.”

A Red Bull fiókcsapata 2006-ban debütált az F1-ben, Toro Rosso néven, miután megvásárolták a Minardit. A 2020-as szezontól új néven, AlphaTauriként szerepelnek a Forma-1-ben. Ennek a névváltásnak főként a Red Bull azonos nevű (AlphaTauri) ruházati márkájának népszerűsítése volt.

Az AlphaTaurit nem adják el, viszont elköltöztetik

Forrás :