fbpx

A Mercedes nem tud még nyomást gyakorolni Verstappenre

A Mercedes még nem áll készen rá, hogy Max Verstappent nyomás alá helyezze a futamgyőzelmek tekintetében, ismerte el Toto Wolff.

A brackley-i székhelyű Mercedes keményen és fogcsikorgatva kezdte a 2023-as szezont egy újabb „zero pod” autókoncepcióval – de ezt most az idény közepén elvetették. Az istálló így már közelebb került az Aston Martinhoz, a Red Bull domináns pilótájának, Verstappennek az idei eddigi legmeglepőbb kihívójához. A Mercedes csapatfőnök Toto Wolff a német Skyon ennyit mondott erről:

„Egy komoly fejlesztési csomagot viszünk Silverstone-ba.”

Hozzátette, hogy egy újabb frissítést vetnek be közvetlenül a nyári szünet előtt:

„Remek teljesítménynövekedést látunk a szélcsatornában. Jobban megértettük, mire van szüksége az autónak ahhoz, hogy gyors legyen, miképp kell kinéznie a beállításoknak.

Általánosságban elmondható, hogy egyre nagyobbakat lépünk előre. Úgy vélem, hogy jól haladunk, de szerintem Max előnye még mindig túl nagy ahhoz, hogy ténylegesen is azt gondoljuk, hogy nyomás alá helyezzük őt. De hiszem, hogy ezt helyre tudjuk hozni. Ez az aerodinamika, ez az egész mechanikai koncepció – minden összefonódik.”

Házhoz ment a Mercedes, hogy teljesítse egy halálos beteg kisfiú vágyát