fbpx

Verstappennek nem engedték, Tsunoda mehet a Zöld Pokolba

Az AlphaTauri megerősítette, hogy Yuki Tsunoda részt vesz a 2023. szeptember 9-én a Nürburgringen megrendezésre kerülő első red bullos show-versenyen. Sebastian Vettelhez és Daniel Ricciardóhoz csatlakozik az eseményen, melyen a japán egy HONDA NSX GT3 Evo volánja mögé ül majd.

Ezzel a 23 éves Tsunoda lesz a legfiatalabb versenyző, aki körbemegy a közel 21 kilométeres, 73 kanyart tartalmazó Nürburgring Nordschleife pályán.

„Még soha nem vezettem a Nürburgringen, így nagyon várom már a szeptemberi versenyt” – mondta Tsunoda. „Alig várom, hogy körözhessek a HONDA NSX GT3 Evo autómmal, amely egy hihetetlen autó, és a GT3 versenyek legmagasabb szintjén már bizonyítottan győztes versenygép. A Nordschleife egy legendás pálya, nemrég tapasztaltam meg a Gran Turismo videojátékban, és már úgy is nagyon élveztem.”

A „Zöld Pokol” becenevű, rendkívül hosszú pálya veszélyes is, vélhetően ezért nem engedélyezték a harmadik bajnoki címére hajtó Max Verstappennek a részvételt. Pedig a holland szeretett volna jelen lenni az eseményen, hiszen a Nordschleife minden versenyző (és rajongó) számára különleges versenypálya.

Verstappent letiltották arról a Red Bull eseményről, amin Vettel is ott lesz

Forrás :