fbpx

Az F1 áldott a három legjobb versenyzővel

A Liberty Media vezérigazgatója, Greg Maffei szerint az F1 „áldott” volt, hogy az elmúlt években a sportág három legnagyobb alakja is a versenyzők között volt.

Az amerikai médiaszervezet 2016-ban vásárolta meg a Forma-1-et a CVC-től, és azóta a saját elképzelése szerint formálja a sportágat, teljes mértékben kihasználva a közösségi média és a TV-streaming előnyeit. A céljuk, hogy olyan globális sportágat hozzanak létre, amely népszerűbb, mint amilyen a hivatali idejük kezdetén volt.

A Walker Webcastben Maffei elmondta, hogy a munkájukat némileg megkönnyítette, hogy a sportág három nagyszerű versenyzőjét is láthatták a rajongók azokban az években.

„Nos, egyértelmű, hogy Max egy hihetetlenül koncentrált egyéniség” – mondta. „Agresszív, okos, rátermett, folyamatosan edz, folyamatosan gondolkodik. És Lewis is az. Nagyszerű képességekkel rendelkezik.”

„És Sebastian Vettel!”

„Nézzük csak meg a mi időszakunkat, a történelem három legnagyobb versenyzője volt nálunk.”

„Mindig nagyon nehéz tudni, hogy az F1-ben mennyit jelent az autó. És mennyit a csapat, mert ez egy csapat. Hatalmas mennyiségű erőforrás áll mögöttük, stratégiai döntések a gumicserékről, és sok más dolog, ami a csapat(on is múlik).”

„Aztán mennyi a versenyző? Mindezt nehéz mérlegelni. De egyértelműen áldottak vagyunk, hogy abban a korszakban, amelyben a Liberty részt vett, minden idők három legnagyobbja a miénk volt.”

Az F1 vezérigazgatója utalt az Andretti F1-be érkezésére

Forrás :