fbpx

Bottas elmondta, meddig maradna még az F1-ben

Valtteri Bottas a Forma-1 egyik legkarakteresebb versenyzője lett. A Mercedestől az Alfa Romeóhoz igazolt tavaly, és bár az eredmények nem túl előkelők ezzel a csapattal, a finn versenyző sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb, stabil eleme a csapatnak.

Bottas 2013-ban, 23 évesen debütált az F1-ben, így mára az egyik legtapasztaltabb versenyző a mezőnyben. Ráadásul úgy néz ki, hogy a 40-es éveihez közeledve is folytatni fogja pályafutását.

A GiveMeSportnak arra utalt, hogy kellően motivált ahhoz, hogy akár 2030-ig is folytassa. Fernando Alonso a jó példa arra, hogy az életkor alapvetően nem jelent akadályt.

„10 év soknak hangzik, de ha közeledek majd a 40-hez, azzal sem lesz problémám” – mondta Bottas. „Mert szerintem bebizonyosodott, hogy képes az ember teljesíteni, ha vigyáz magára és megvan benne a tűz. Én 33 vagyok, és még hét évem van 40 éves koromig, szóval miért is ne.”

Az F1 jelenlegi korszakában a versenyzők a 30-as éveikben is simán versenyeznek. Pár évtizeddel ezelőtt azonban ez nem volt olyan gyakori.

„Nézzünk meg valakit, mint például Mika Häkkinen, aki elég korán, 30-as éveiben (33 évesen) vonult vissza. Úgy gondolom, hogy a régi időkben a sport sokkal veszélyesebb volt” – mondta Bottas.

„Azt hiszem, valószínűleg ez volt az egyik probléma a versenyzők számára, így azt mondták, hogy ‘oké, elég ebből’. És tudod, amikor családod van, akkor a biztonságra gondolsz, de manapság a biztonság sokat javult.” – tette hozzá.

Bottas jelenlegi szerződése 2024 végén jár le, az Audi pedig hamarosan befejezi az Alfa Romeo csapatának átvételét. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ezt követően is igényt tartanak-e majd Bottas szolgálataira.

Mindenesetre elmondta azt is, hogy várhatóan mit fog csinálni, ha majd visszavonul.

„Végülis az F1 után is biztosan vezetni fogok valamit, de hogy mi lesz az, azt még nem tudom” – mondta.

„Az a jó, hogy nyilvánvalóan azzal, hogy hosszú ideig az F1-ben vagyunk, elég sok lehetőségünk van, szóval majd meglátjuk, de én mindig vezetni fogok.”

Szabadidejében jelenleg rengeteget biciklizik, profi kerékpáros párjával, Tiffany Cromwellel. Így azt is megkérdezték tőle, hogy mi lesz a tekeréssel visszavonulása után.

„Több időm lesz rá, de azt a buszt már régen lekéstem, hogy profi kerékpáros legyek!”

Bottas idén is csupasz segget villantott

Forrás :