fbpx

Az F1 vezérigazgatója utalt az Andretti F1-be érkezésére

Június 30-án döntenek egy potenciális 11. Forma-1-es csapatról.

Miután a jelenlegi csapatok és a hivatalos szervek visszautasították a nevezésük jogosságát, az amerikai Andretti csapat megkapta a General Motors (GM) támogatását, mint OEM-gyártó (Original Equipment Manufacturer), a Cadillac által, annak érdekében, hogy a rajtrácsra kerülhessen.

A csapat a feltételezések szerint egy kezdeti erőforrás-ellátási szerződést is kötött már a Renault-val, amíg a GM képes nem lesz arra, hogy 2027-ben saját motort adjon nekik.

Az F1 vezérigazgatója, Greg Maffei a Walker webcastben beszélt a 11. csapatra vonatkozó, folyamatban lévő pályázati folyamat részleteiről.

„Természetesen volt szó arról, hogy a General Motors érdeklődött az Andretti 11. csapatra vonatkozó pályázatáról. Úgy gondolom, van okunk azt gondolni, hogy ez létrejöhet” – mondta.

„[De] voltak más OEM-ek is, akik szintén nagyon érdekesek lehetnek, csak hogy tisztázzuk, a Porsche nagyon keményen próbált belépni a Red Bull-lal.”

„Azt hiszem, szerencsések vagyunk, hogy most ennyi OEM van, de ha több OEM lenne, különösen egy amerikai, az mindenképpen pozitív lenne.”

Már csak néhány nap van hátra a jelentkezési határidő végéig, és hamarosan kiderülhet, hogy lesz-e 11. F1-es csapat a közeljövőben.

Mivel idén három futamot rendeznek az Egyesült Államokban (Miami, Austin, Las Vegas), a piac gyorsan bővül. Ami azt jelenti, hogy a kereslet megvan rá. Egy ilyen nagy motorsport-történelemmel bíró név, mint az Andretti pedig méltó kiegészítése lehet a mezőnynek.

Mario Andretti hívja az Indy 500-ra Verstappent, aki most válaszolt

Forrás :