fbpx

Az AlphaTaurit nem adják el, viszont elköltöztetik

Dr. Helmut Marko olyat nyilatkozott, mellyel gyakorlatilag cáfolta az AlphaTauri eladásáról szóló pletykákat.

Marko szerint egyértelmű, hogy az olasz bázisú csapat továbbra is bizonyítja, hogy a Red Bull első számú alakulatának gyakorló csapataként működik.

„Nem vagyunk elégedettek az Alpha Tauri jelenlegi teljesítményével, és ők sem” – mondta az f1-insider.com-nak.

„De a fő feladat továbbra is az, hogy a fiatal tehetségeinket képezzük, hogy megtehessék a következő lépést. Ez a múltban jól működött, és Yuki Tsunoda jelenlegi példája azt mutatja, hogy a teljesítményproblémák ellenére ma is működik” – tette hozzá.

Sőt, a japán Tsunodát most már komoly jövőbeli jelöltnek tartják arra, hogy Sergio Pérez utódja legyen Max Verstappen csapattársaként, a Red Bullnál.

Az F1-legenda Gerhard Berger, az Alfa Tauri elődjének, a Toro Rossónak a korábbi társtulajdonosa pedig úgy véli, a Red Bull máris keresi a következő F1-es újoncot.

„Nagyon jó véleménnyel vagyok a fiatal új-zélandi Liam Lawsonról” – mondta. „Nagyszerű munkát végez a Japánban nagyra becsült Super Formulában.”

„Ő a következő a Red Bull-állományból, akit a Forma-1-ben fogunk látni” – jósolta Berger. „De a junior csapat nélkül ez aligha lenne lehetséges.”

„Először két évvel ezelőtt figyeltem fel rá (Lawsonra) a DTM-ben a Red Bull által szponzorált Ferrarival” – tette hozzá. „Gyorsabb volt, mint akkori csapattársa, Alex Albon, és láthatjuk, mire lehet képes (Albon) a Williamsnél a Forma-1-ben.”

Ami a teljesítményproblémákat illeti, Marko szerint a Red Bull néhány működési változtatást fog végrehajtani az Alpha Taurinál.

„A jövőre nézve a tervek szerint a Red Bull Racinggel való együttműködés kibővül” – mondta. „Természetesen ez a szabályok által megengedett keretek között fog ez történni.”

„De szeretnénk, ha több erőforrást tudnánk hatékonyan felhasználni. A tervek szerint a csapat egy része például Angliába költözik majd.”

Tsunoda a tóba szaltózott az AlphaTauri F1-es kollégája búcsúzóján – VIDEÓVAL!

Forrás :