fbpx

A Deadpool sztárja is befektet az egyik F1-es csapatba!

Ryan Reynolds és Rob McElhenney hollywoodi színészek csatlakoznak az Otro Capital és a RedBird Capital Partners befektetői csoporthoz, amely 24%-os részesedést szerez az Alpine Racingből – jelentette be hétfőn a Forma-1-es csapat anyavállalata, a Renault.

A 200 millió eurós (74 milliárd forint) üzlet a brit székhelyű Alpine Racinget a befektetést követően mintegy 900 millió dollárra értékeli.

Alec Scheiner, az Otro Capital társalapítója és partnere pedig csatlakozik az Alpine Racing igazgatótanácsához.

A ‘Deadpool’ sztárja, Reynolds vezeti a Maximum Effort Investments-tm míg ‘Felhőtlen Philadelphia’ című amerikai vígjátéksorozatból ismert McElhenney és színésztársa, Michael B. Jordan társbefektetők.

Reynolds és McElhenney 2020 novemberében vette át a Wrexhamet, és idén áprilisban finanszírozta a walesi labdarúgóklub ötödosztályú bajnokként való visszatérését az angol labdarúgó-bajnokságba.

A népszerű „Welcome to Wrexham” című doku-sorozatuk nagy sikert aratott Észak-Amerikában, és a kevéssé ismert klubot a globális reflektorfénybe emelte.

A Renault elmondta, hogy az Otro és a RedBird befektetésében a Huntsman család és a Main Street Advisors is részt vett.

A RedBird amerikai befektetési cég, amelyet a Goldman Sachs korábbi bankára, Gerry Cardinale vezet, befektetője a Fenway Sports Groupnak, a Premier League-ben szereplő Liverpool és a Boston Red Sox baseballcsapat tulajdonosának.

A Renault közölte, hogy az Alpine Racing SAS, a csapat erőforrásait Viry-Châtillonban gyártó francia vállalat teljes egészében az autógyártó tulajdonában marad.

„Ez a társulás fontos lépés a teljesítményünk fokozása érdekében minden szinten” – mondta Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója.

„Az Otro Capital, a RedBird Capital Partners és a Maximum Effort Investments, mint a sportiparban komoly tapasztalatokkal rendelkező nemzetközi szereplők, elismert szakértelmükkel erősítik média- és marketingstratégiánkat, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon támogassuk sportteljesítményünket.”

„A keletkező többletbevételeket viszont visszaforgatjuk a csapatba, hogy tovább gyorsítsuk a Mountain Climber tervünket, amelynek célja, hogy felzárkózzunk a topcsapatokhoz a legmodernebb létesítmények és felszerelések tekintetében.” – tette hozzá.

A ‘Mountain Climber’ terv célja, 2022 óta az, hogy 100 versenyen belül bajnoki címekért harcoljon a csapat.

Lerohanták Verstappen rajongói az őt kritizáló színésznőt, de érkezett válasz

Forrás :