fbpx

Vettel nagy meglepetésre egy kórházi műtőben tűnt fel

A már visszavonult négyszeres Forma-1-es világbajnokot meglepő helyen kapták lencsevégre: Egy műtőben.

Nem ő feküdt azonban a műtőasztalon (neki ez szerencse, a betegnek már kevésbé), csupán kívülállóként nézett meg egy agysebészet beavatkozást a németországi Karlsruhe városi klinikáján.

A 35 éves Vettel Uwe Spetzger idegsebész meghívásának eleget téve vállalta, hogy „egy napra agysebész legyen”.

A különleges vendégeknek havonta egyszer nyílik lehetőségük arra, hogy betekintést nyerjenek a klinikán dolgozó sebészek munkájába. Így lehetett jelen az egykori versenyző is.

„Amúgy is csak nézelődöm” – viccelődött a német Neueste Nachrichten című lapnak.

Bizonyára sokan gondolják azt, hogy képtelenek lennének nézni egy ilyen műtét, Spetzger doktor azonban ragaszkodott ahhoz, hogy „bárki, aki meg tudja nézni a Grey’s Anatomy-t [magyar címén A Grace Klinika], a bírja” ezt is.

A kék műtősruhát felöltő Vettelt, akit alig lehet felismerni a készült fotón, a nap során két műtétet is megtekinthetett. Az elsőn egy agydaganat okozta cisztát távolítottak el egy páciensnél, míg a másodikban egy nyaki gerinctörésből származó porckorongot kellett egy kis titán elemmel pótolni.

Az előző szezon végén visszavonult német felfedezni vélt a hasonlóságot a sebész és az autóversenyző munkája között.

„Bíznod kell magadban és a szakmádban, és élvezned kell a munkádat. Ezzel együtt jár a pontosság és az akarat, hogy jobbá válj” – idézi Vettelt a The Scottish Sun a Badische Neueste Nachrichten nyomán.

„Sajnos ezt gyakran alábecsülik. A sportban, ahogy az életben is, mindig több emberről van szó”.

Arra a kérdésre, hogy tudna-e teljes munkaidőben műtős lenni, így felelt: „Természetesen, ez a hivatás nagyon-nagyon izgalmas. De túl sokáig kellene a kispadon ülnöm és tanulnom.”

Reméljük, hogy a pácienseknek extra motivációt jelent majd a felépülésükben, hogy egy Forma-1-es világbajnok is jelen volt az operációjuknál!

Sebastian Vettel visszaül a Red Bullba!