fbpx

Három F1-es zseni, akik előtt három különböző apafigura állt

Különleges pódium volt Kanadában, hiszen a mezőny három világbajnoka, összesen 11 cím birtokosa osztozott az érmeken. Verstappenben, Alonsoban és Hamiltonban közös, hogy korszakos egyéniségek, ás ám az apjuk teljesen más-más módon hatott az életükre.

Erről faggatták őket a futam leintése után.

A Forma-1 szerelmeseinek számára talán a regnáló világbajnok édesapja a legismertebb, hiszen Jos Verstappen maga is F1-es pilóta volt, emiatt sok közös élményük is van, ami nagyban formálta Maxot.

„Rengteg dolgot éltünk meg együtt. Miután az ő karrierje véget ért, minden idejét az én pályafutásomba fektette. Nehéz elmagyarázni, hogy mennyi mindent szentelt nekem, mert valószínűleg, mind a mai napig nem realizáltam igazán, hogy mit is tett értem valójában.” – kezdte a bajnoki éllovas.

„Mindent előkészített nekem, a gokartokat, a motorokat, majd két iskola között elkocsikázott velem Olaszországba és vissza. Rengeteg sztorin tudunk osztozni, néha még most is felelevenítjük ezeket, amikor együtt vagyunk. Talán majd csak akkor fogom realizálni az értem hozott áldozatait, amikor nekem is lesz gyerekem, akkor kezdem majd megérteni ezt a fajta kapcsolatot.”

„Nélküle most nem ülnék itt. Nagyon sok mindenre megtanított, nagyon fiatal koromtól szinte mindenre felkészített, olyannyira, hogy néha azt gondoltam, hogy minek ezt ilyen komolyan venni, amikor az ember kicsit többet szeretne játszani vagy szórakozni.”

„Nem adta fel, tovább dolgozott ezért a célért. Azt a célt tűzte ki maga elé, hogy F1-es versenyző legyek, majd őt is túlszárnyaljam. Aztán eljutottam a Forma-1-be, és aztán lassan…, de szinte mindennap beszélünk. A versenyek előtt rendszeresen beszélek vele, a stratégiáról, meg hogy mit fogunk csinálni. Szeret képben lenni a dolgokkal, még ha nincs is a helyszínen, szeretem, ha ilyen apa-fia kapcsolat van az emberek között. […]”

Verstappennel ellentétben Fernando Alonso édesapja az, aki legkevésbé van a reflektorfényben, ő róla tudni a legkevesebbet. A spanyol most beengedett minket a családi életébe.

„Az én apám teljesen más, neki nem volt tehetsége a vezetéshez. Ő is tanított, képzett engem, de más módon és az élet teljesen más területére. Amikor gyerek voltam, akkor neki nem volt olyan víziója, hogy profi autóversenyző leszek. Mikor már gokartoztam ő azt a felfogást követte, hogy egyszer ennek vége lesz, és akkor az életem teljesen más irányba indul. Ő mindig két lábbal a földön maradt, megtanított mindenre és más értékekre is, mert nehéz volt elhinni, hogy eljuthatok a Forma-1-be.” – mesélte a kétszeres bajnok.

A rekordbajnok Hamilton szerényeb körülmények között nőtt fel, de az apja mind a mai napig a lehető legtöbb versenyre kíséri el.

„Mindent feláldozott értem, hogy most itt lehessek, így továbbra is teszek azért, hogy büszke lehessen rám. Tudom, hogy milyen nehéz volt neki, szembenéznie mindazzal, mert ott volt mellettem végig. Végső soron az a legnagyobb álom, hogy olyan lehessünk, mint az apánk. Én olyan akarok lenni, mint az apám.” – jelentette ki a brit.

Ausztriában megszorongathatja a Ferrari Verstappent?

Forrás :