fbpx

Ricciardo élete idén FORDulatokban gazdag lett

Daniel Ricciardo a Forddal dolgozik azon, hogy segítsen újra bevezetni az amerikai márkát a Forma-1 világába.

Februárban jelentették be, hogy a Ford a 2026-os F1-es szezontól kezdve a Red Bull partnere lesz, és átveszi a csapat erőforrásának névhasználati jogát. Az autógyártó már most is együttműködik a Red Bull-lal. Felpörgette a saját programját Detroitban azért, hogy a projekt segítségével felgyorsítsa a tanulást bizonyos területeken. Ennek során a vállalat motorsportfőnöke, Mark Rushbrook elismerte, hogy Ricciardo kvázi tanácsadói szerepet tölt be. Rushbrook, amikor a Speedcafe megkérdezte a projektben betöltött értékéről, így fogalmazott:

„Daniel Ricciardo egy fantasztikus karakter, rengeteg energiával. Nagyon jót tett nekünk, és segít megtanulni a sportot, pontosabban újra megtanulni a sportot, ahogy visszatérünk hozzá. Ugyanakkor a cégünkkel, a vezetőségünkkel és az alkalmazottainkkal való interakcióban is hasznos. Egy napot töltött nálunk Dearbornban; a helyi csapat ott lent Ausztráliában sok időt töltött vele az Ausztrál Nagydíj alatt, és azóta még több időt töltöttünk vele. Ez ezután is így lesz. Ő egy remek ember, egyéniség és nagyszerű forrás számunkra.”

Melbourne-ben Ricciardo segített leleplezni a Ford Mustang Mach-E-t, miután egy hónappal korábban Jim Farley vezérigazgatóval bemutatott egy elektromos autót. Ez a Ford detroiti bázisán tett kirándulása során történt, ahol egy Ford Mustang Supercart is vezetett. Ricciardo eddig az Ausztrál, a Miami és a Monacói Nagydíjon volt ott harmadik pilótaként, és a tervek szerint a Brit Nagydíjon is jelen lesz.

Mindezt a csapat szimulátorában eltöltött időn kívül, amely szerepet a McLarennél eltöltött két nehéz év után kapott. Itt új erővel vág bele a további kalandokba. Miközben a Red Bullnál a Fordnál is dolgozik, a 33 éves versenyző jelezte, hogy szeretne visszatérni a királykategória rajtrácsára, és ezt el is árulta, amikor a Speedcafe arról kérdezte, mit gondol a 2024-es versenyzésről. Mindvégig fenntartotta, hogy csak akkor térne vissza, ha versenyképes csomaggal teheti ezt meg, és a források szerint a Red Bull lenen erre szerinte a legjobb. Azonban Max Verstappen és Sergio Perez is legalább a következő szezon végéig leszerződött, így ez nem biztos, hogy szóba jöhet.

A Ford eközben felpörgeti programját, mielőtt 2026-ban hivatalosan is csatlakozna a száguldó cirkusz mezőnyéhez.

Ricciardo nem adja fel: Pérez helyére pályázik

Forrás :