fbpx

Ausztriában megszorongathatja a Ferrari Verstappent?

Dr. Helmut Marko szerint Max Verstappen legközelebb a Red Bull otthonában, az Osztrák Nagydíjon kötheti fel a bőrgatyáját.

A  regnáló világbajnok Verstappen uralja a mezőnyt idén, legalábbis eddig. A német Auto Motor und Sport szerint pedig az Aston Martin által készített szélcsatorna- és szimulátoradatok azt mutatják, hogy a következő fejlesztések sora közel viheti Red Bullhoz a csapatot.

„Csak Ausztriában és Silverstone-ban tudjuk majd optimalizálni a csomagot” – mondta az astonos Alonso, aki nagyon szeretnék futamot nyerni.

„A fejlesztések működnek, és nem fogunk leállni” – mondta az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack.

„Jó helyen állunk, de nem fogunk megelégedni ennyivel”.

Marko eközben elmondta, hogy bár Alonso és Hamilton közelebb került a dobogó legfelső fokához Kanadában, valójában a Ferrarik voltak a legerősebbek versenytempó tekintetében.

„Meglátjuk” – mondta Marko szerdán az Osterreich című lapnak.

„Montrealban a Ferrarinak volt a leggyorsabb autója. A Red Bull Ring pedig fekszik nekik.”

„Ha (Charles) Leclerc az 1. vagy a 2. sorból indul, az nem lesz sétagalopp Max számára.”

Verstappen nem aggódik, legalábbis nyilvánosan nem.

„Az autó a kezdetektől fogva gyors és jó volt vele dolgozni. Nincsenek rejtélyes dolgai, szóval ez minden hétvégén sokat segít” – mondta a holland.

„Jelenleg nem aggódunk, de a többi csapat javul a sok frissítéssel. Még mindig előrébb vagyunk, de tovább kell dolgoznunk.”
„De azt hiszem, ezt nem kell mondanom. Jönnek a dolgok (frissítések)” – idézi Verstappent az El Mundo Deportivo című spanyol lap.

„Kanada bonyolult volt a hőmérséklet miatt. Nem tudtuk működésre bírni a gumikat. De a 9 másodperces győzelem azt mutatja, hogy még mindig jó autónk van.”

Marko kinevette Toto Wolffot: Nem érti, mit nézett

Forrás :