fbpx

Perez egyszerűen alkalmatlan, állítja a szabadszájú volt csapatfőnök

Sergio Perez azt állítja, hogy szerinte csak a Red Bull autójának „fékezésével” küzd.

A mexikói úgy érkezett Montrealba, hogy tagadta Christian Horner csapatfőnök állítását, miszerint a formahanyatlása annak a nyomásnak köszönhető, hogy Max Verstappennel fej-fej mellett próbál versenyezni a pilóták világbajnoki címéért. Perez ehhez ragaszkodik:

„Nem hinném, hogy így lenne.”

Ami pedig a Renault korábbi csapatfőnökét, Flavio Briatorét illeti, szerinte Perez problémája ennél sokkal alapvetőbb – egyszerűen nem olyan jó, mint holland csapattársa. Az Il Riformista olasz üzleti lapnak nyilatkozott:

„Láttuk a szokásos totális fölényt egy versenyzőtől, Max Verstappentől Kanadában. Csapattársa, Checo Perez ugyanakkor messze elmaradt tőle. Ez egy újabb bizonyíték volt arra, hogy nem csak az autónak kell jónak lennie, hanem a versenyzőnek is fel kell nőnie a feladathoz.”

Perez szerint azonban a teljesítménye csökkenésének egyszerűen technikai magyarázata van, folytatta a Diario Sportnak:

„A fékezéssel vannak gondjaim. Dolgozunk rajta a csapattal, hogy kiderítsük, mi történik, hiszen mentálisan erősnek érzem magam. Nem kerültem negatív spirálba, vagy bármi hasonló. Erős vagyok, és vissza fogok térni.”

Erősködött ugyan tovább a 33 éves versenyző, de ezt még elismerte:

„A legutóbbi futamon hiányzott a tempóm, ez igaz, de nem Monacóban, ahol egész hétvégén gyors voltam. Egyszerűen csak elrontottam. Azt hiszem, mentálisan erősnek kell lenni, és én az vagyok. Tudom, hogy túl fogok jutni ezen a nehezebb időszakon.”

A Vámpírnaplók színésznője szeretné ha Pérez szétrúgná Verstappen seggét

Forrás :