fbpx

Leclerc tévedett, Vasseur „top embert” igazolt a Ferrarihoz

A Ferrari új csapatfőnöke, Frederic Vasseur reagált a csapat legutóbbi problémás versenyére. Kanadában Charles Leclerc rádión veszítette el a hidegvérét mérnökével szemben az elfuserált gumikeverék-választás miatt.

„Jól megbeszéltük a dolgot, és azt mondta: ‘Oké, tévedtem’” – mondta Vasseur.

„Nagyon nyugodt, nagyon konstruktív és nagyon közvetlen volt.”

Vasseur szerint a Ferrari problémái mindig címlapokra kerülnek, de ragaszkodik ahhoz, hogy minden más csapat is ugyanezekkel a hullámvölgyekkel küzd.

„Biztos vagyok benne, hogy Max (Verstappen) sem a stratégiával, sem a beállításokkal nem mindig elégedett” – idézi őt az AS című spanyol lap. „Ebben a sportban mindig többet akarsz.”

„Örülök, amikor Carlos (Sainz) és Charles jön és elmondja, hogy miben kell javulni, és önmaguknak is. Mindig ők az elsők, akik vállalják a felelősséget.”

Bára csapat szezonja nem kezdődött túl jó, az idei szezonban a  Ferrari lassan javulni látszik.

„Arrogancia lenne azt mondani, hogy azért léptünk előre, mert én csatlakoztam a csapathoz” – mondta Vasseur. „Előreléptem abban, hogy megértettem, hol vagyunk gyengék, és hol tudunk csapatként fejlődni.”

„Külső szemmel nézve mozgékonynak tűnünk, ha egy probléma egyik napról a másikra történő kijavításáról van szó, de a valóságban, amikor egy kicsit módosítani akarjuk a hajó irányát, már nem vagyunk olyan mozgékonyak.

„Amikor például le akarsz szerződtetni valakit, akkor évekről beszélünk. Néhány hete leszerződtettem egy top embert, aki 2025-ben csatlakozik, hogy a 2025-ös és 2026-os autókon dolgozzon.

„De ha most nem teszed meg, akkor a hatás még tovább várat magára” – tette hozzá Vasseur.

Azt nem tudni, hogy kire is gondolt Vasseur, mint „top ember”, de feltételezhetően az illetőnek még aktív szerződése van valamely másik csapattal, ezért csatlakozik csak 2025-ben az olaszokhoz.

Majdnem Horner lett a Ferrari csapatfőnöke Vasseur helyett?

Forrás :