fbpx

Ricciardo nem adja fel: Pérez helyére pályázik

A Forma-1-es „kényszerszabadságát” töltő Daniel Ricciardo nem titkolja, szeretne ismét a Red Bull csapatánál állandó versenyzői szerephez jutni.

Az ausztrál pilóta tavaly év végén távozott a McLarentől, mentőövet pedig egykori csapata a Red Bull adott neki, akik leigazolták őt harmadik számú versenyzőnek.

Noha voltak már pletykák arra vonatkozóan, hogy a gyengén teljesítő De Vries helyére szezon közben beülhetne az AlphaTauriba, ám a holland némileg összeszedte magát, illetve Ricciardo továbbra is képesnek érzi magát, hogy egy verseny képes csapatban is jó teljesítményt nyújtson.

„Számomra ez egy tündérmese lenne. Őszintén, egy csodálatos történet lenne, ha ennél a csapatnál fejezhetném be a pályafutásomat. Majd meglátjuk, talán még egy kicsit fel kellene építenem magamat, de már most is nagyon jó itt lenni.” – felelte a kilencszeres futamgyőztes arra a kérdésre, hogy versenyezne-e a jövőben a Red Bullnál.

Reálisan nézve csak Sérgio Pérez helyére lehet esélye, hiszen a harmadik világbajnoki címére pályázó Max Verstappen érinthetetlen csapaton belül, a mexikói pedig az elmúlt futamokon komoly verést kapott címvédőt társától. Ha tényleg Pérez helyét kaphatja meg, akkor viszont még türelmesnek kell lennie, hiszen Checo szerződése 2024 végéig érvényes, így az ESPN szerint a 33 éves ausztrál így jövőre az AlphaTaurit terelgetheti majd, így még inkább szem elé kerülve a nagy csapat számára.

De Vries jobb, ha összekapja magát, ha nem akar már a hazai futama előtt repülni?

Forrás :