fbpx

Marko kinevette Toto Wolffot: Nem érti, mit nézett

Dr. Helmut Marko gúnyolódott a Mercedes csapatfőnökén Toto Wolffon, amiért nem ismerte fel időben Max Verstappen tehetségét.

Mielőtt a Red Bull sikerrel lecsapott az akkor még tinédzser Verstappenre, az ifjú versenyző még Toto Wolffal és a Mercedesszel is tárgyalt. Állítólag csak azért nem jött össze a Mercedesnek a holland leigazolása a versenyző nevelő programjukba, mert F1-es lehetőséget még nem tudtak volna adni neki, szemben a Red Bullal.

Most Wolff azt állítja, hogy valójában a fiatal Esteban Ocon volt az, aki jobban érdekelte akkor őket, mert „nem volt egyértelmű”, hogy Verstappen ilyen sikeres lesz a Forma-1-ben.

A Red Bull-os Marko kigúnyolta ezt az állítást.

„A tehetsége nem volt eléggé látható a Formula 3-ban?” – tette fel a kérdést a 80 éves osztrák az Algemeen Dagblad újságnak. „Akkor nem tudom pontosan, hogy mit nézett Toto.”

„Amikor megláttam Maxot a Norisringen, már akkor teljesen világos volt számomra, hogy van benne valami különleges.”

Marko egy esős F3-as futamra utal, amelyen az akkor még csak 16 éves Verstappen körönként akár 2 másodperccel is jobb volt minden más versenyzőnél.

Majdnem egy évtizeddel később Verstappen mostanra beérte Ayrton Senna 41 nagydíjgyőzelmét, és jó úton halad a harmadik világbajnoki címe felé. Max állítja, hogy ő nem foglalkozik ezekkel a számokkal és nincs is tisztában velük, Marko azonban mást állít.

„Mindent tud” – mosolygott Marko. „Max ismeri ezeket a számokat.”

Emellett úgy gondolja, hogy a 25 éves versenyző végül elérheti, illetve túlszárnyalhatja a Michael Schumacher és Lewsi Hamilton féle rekordokat is.

„Amikor Schumacher visszavonult, azt gondoltam: ‘Hű, az ő rekordja örökké megdönthetetlen lesz'” – mondta Marko. „Aztán jött a Mercedes és Lewis hihetetlen teljesítménye.”

Verstappen menetelése azonban azt mutatja, hogy nem elérhetetlenek ezek a rekordok.

„Anélkül, hogy elbizakodott lennék, szerintem bármi lehetséges” – mondta Marko arra a kérdésre, hogy Max végül az F1 történetének legsikeresebb pilótája lehet-e idővel.

„A szabályok 2025-ig viszonylag stabilak, 2026-ban pedig saját motorprojektünk lesz, ami nagyon ígéretesnek tűnik” – tette hozzá.

„Nagyon jó embereink és egy jó gyárunk van, és itt van Max, akinek 2028-ig van szerződése velünk, és még mindig nem érte el a határait. Ő még mindig fejlődik.”

„Mindent olyan könnyedén csinál, mintha egyáltalán nem lenne rajta nyomás. Meglátjuk, meddig juthatunk együtt.”

KVÍZ: Felismered az F1-es versenyzőket csak a sziluettjük alapján?

Forrás :