fbpx

Madrid optimista: Megnyerik a Spanyol Nagydíj rendezésének a jogát?

Madrid polgármestere kifejezetten optimista, mert szerinte a spanyol főváros biztosítja a Forma-1-es futam megrendezését a jövőben.

Bár a barcelonai Spanyol Nagydíjnak 2026-ig van szerződése, Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója nyíltan elismeri, hogy jelenleg „két projekt van az asztalon” az ezt követő időszakra vonatkozóan. Nemrég a spanyol Carlos Sainz nyilatkozott a témával kapcsolatban:

„Csak annyit mondhatok, hogy mindent megteszek azért, hogy továbbra is legyen Spanyol Nagydíj, teljesen mindegy, hogy hol.”

Szerinte az nem várható el, hogy Barcelona és Madrid is jelen lehessen egy éves Forma-1-es versenynaptárban:

„Nem hiszem, hogy ez bárkinek is szándéka lenne, különösen, ha megnézzük, merre tart az F1 a futamokkal, és milyen új távlatokat nyitnak az Államokban és mindenfelé.”

Jelenleg tehát úgy néz ki, hogy a madridi nagydíj körüli felhajtás a 2027-es Spanyol Nagydíj és az azt követő évek tekintetében Spanyolország legnépesebb városát juttatta a pole pozícióba. A főváros polgármestere, Jose Luis Martinez-Almeida a héten elismerte, hogy a madridi futam esélye nagyon is valós. A madridi üzleti szövetség (CEIM) ülésén azt mondta, hogy ez egy városi pálya lesz, amely a Madrid észak-középső részén található Ifema székház környékén lesz. Így fogalmazott:

„Az elmúlt hónapokban az Ifemán keresztül dolgoztunk ezen a projekten, és reméljük és bízunk benne, hogy Madridban megrendezhetjük ezt a versenyt. Optimisták vagyunk, mert úgy gondoljuk, hogy biztos és valós lehetőségeink vannak arra, hogy a Forma-1 Madridba érkezzen. Természetesen a szomszédos városrészek lakóira való tekintettel minden szükséges intézkedést megteszünk annak érdekében, hogy minimalizáljuk az F1-es verseny megrendezéséből adódó esetleges kellemetlenségeket.. A Forma-1 igen fontos Madridnak, de a környék nyugalma és békéje is számít.”

Az Ifema vásártér a Corralejos közelében, a Barajas negyedben, a nemzetközi repülőtértől nem messze található.

Madrid komoly ajánlattal vinné el Barcelonából a Spanyol Nagydíjat

Forrás :