fbpx

De Vries jobb, ha összekapja magát, ha nem akar már a hazai futama előtt repülni?

Nyck de Vries Forma-1-es pályafutása nem egészen úgy alakul, ahogy azt a többség várta.

A Formula E világbajnok holland tavaly debütált az F1-ben a Williamsnél, mikor Alexander Albont helyettesítette. Abban az évben csak azt az egy futamot teljesítette az F1-ben, de az olyan kiamgaslóra sikerült – 2 pontot szerzett az egyébként sereghajtó csapattal -, hogy mindenki méltatni kezdte őt.

Le is csapott rá a Red Bull, és 2023-ra leigazolták az AlphaTaurihoz, teljes szezonra. A várt eredmények azonban elmaradtak eddig. De Vries 8 verseny után még mindig nulla pontos. Igaz, az AlphaTauri sincs a helyzet magaslatán, és csapattársa, Yuki Tsunoda is csak 2 ponttal rendelkezik, de mindenki azt várta a hollandtól, hogy legalább a csapattársával praiban lesz.

Jan Lammers, egykori versenyző szerint de Vries helyzete hasonló, mint Alex Alboné volt a múltban, amikor a Red Bull „száműzte” őt az F1-ből a DTM-be.

„Albon ugyanabban a helyzetben volt, mint Nyck” – mondta. „De kapott egy új esélyt, és most ő a nap versenyzője [Kanadában – a szerk.] – ki gondolta volna?”

„De ahhoz, hogy olyasmit érjen el, mint Albon, de Vriesnek több időre van szüksége. Be fogja-e fejezni az évet? Ezt nem merem megmondani.”

Louis Dekker F1-es tudósító szerint de Vries nyilvánvaló utódja már csak a zöld jelzésre vár.

„Liam Lawson azonnal beugorhat” – mondta. „Szóval a hibáknak véget kell vetni. Tényleg ketyeg az óra.”

„Amint egy versenyző milliókba kerül, és nem szerez pontot, gyorsan vége lesz a történetnek. Zandvoort az első futam a nyári szünet után, és a csapatok nyáron fogják átgondolni, hogy mit csinálnak jövőre.”

Így aztán de Vriesnek össze kell kapnia magát, nem akarja már a hazai versenyét is a kanapéról nézni?