fbpx

Verstappen odaszúrt a csapattársnak: Én nem lennék boldog, ha…

Max Verstappen ragaszkodik ahhoz, hogy nem az ő problémája, hogy red bullos csapattársa, Sergio Pérez bajnoki esélyei lassan teljesen a ködbe vesznek.

Miután a mexikói zsinórban harmadszor sem tudott még a Q3-ba sem bejutni, már 69 ponttal van lemaradva az éllovas Verstappentől.

„Valahogy szégyenkezniük kell a fiúknak” – mondta Dr. Helmut Marko Kanadában Blick című svájci lapnak. „Az a kettő (versenyző), aki csiklandozhatja Verstappen idegeit, együtt több mint 80 évesek”.

Utalt ezzel Marko arra, hogy Verstappen mögött nem Pérez zárkózik fel, hanem Kanadában Fernando Alonso és Lewis Hamilton követte őt. Hozzátette, hogy a Verstappennek szerencséje is volt, hogy a Ferrarik ilyen messze voltak tőle a rajtrácson, mert „mindkét gumitípuson ők voltak a leggyorsabbak”.

Ami a Mercedes és az Aston Martin közeledését illeti a Red Bullhoz, Marko hozzátette, hogy az a kanadai pálya karakterisztikájának is köszönhető.

„Egyrészt igen, közelebb kerültek hozzánk.

„Másrészt viszont itt csak négy igazi kanyar van, és nem tudtuk a kemény gumikat a tökéletes (hőmérséklet) tartományba helyezni. Hála Istennek sikerült a 100. győzelem.”

„Kár, hogy Didi (Mateschitz) nem tudott itt lenni, hogy lássa.”

Verstappen kifejtette, hogy a kanadai vasárnap „nem volt a legjobb napunk a gumihőmérséklet és a többi miatt”.

„De azt is tudom, hogy a frissítéseikkel természetesen javultak (a riválisok)” – mondta a holland. „Szóval az biztos, hogy közelebb kerültek hozzánk.”

Hamilton azonban aggódik, hogy a különbség csak azért csökkent, mert a Mercedes és az Aston Martin agresszívan próbálja fejleszteni autóit.

„Úgy vélem, Max csapata már a jövő évi autón dolgozik” – mondta a hétszeres világbajnok. „Szóval egy kicsit le kell vennünk a szemünket a labdáról, és a jövő évre is koncentrálnunk kell.”

Hamilton keményen szorgalmazza a Mercedes autójának alapvető változtatásait 2024-re – többek között a pilótafülke pozíciójának módosítását, amit idén a költségvetési korlát miatt nem lehet megváltoztatni.

„Ez biztosan nem az az autó, amely karakterisztikailag képes lesz legyőzni a Red Bullt. Szóval ezen kell dolgoznunk” – mondta.

Marko szerint az FIA-nak is szemmel kell tartania a Mercedest, mert már gyanúsan közelít a frissítési határhoz.

„Apró lépéseket teszünk. De az Aston (Martin) a jelek szerint nagyobb lépést tett a frissítéssel. De már most is vannak új alkatrészeink” – tette hozzá Hamilton.

Pérez bizonyára nem alszik nyugodtan

Ami pedig Pérezt illeti, már hátrafelé is figyelhet, mivel Alonso már csak 9 ponttal van lemaradva tőle, és ez számára is „nagyon aggasztó”.

„Egyszerűen nem volt meg a sebességünk, és nem értjük, hogy miért, ez őrület” – mondta.

„Max és én kicsit másképp bánunk a gumikkal, szóval nem tudom, hogy van-e ennek bármi köze ehhez.”

Arra a kérdésre, hogy fel tud-e még zárkózni a bajnokságban Verstappenre, Perez így válaszolt: „Jelenleg inkább a sebességem miatt aggódom.”

„Vissza kell szereznem a formámat.”

A korábbi F1-es versenyző, Giedo van der Garde azt gyanítja, hogy Pérez „mentálisan megtört”, miután nyilvánosan a bajnoki címet tűzte ki célul, most azonban visszaesett a teljesítménye.

„Szerintem nagy nyomás alatt van, és nem tudja megcsinálni.”

Verstappen azonban egyértelművé tette, hogy őt nem igazán zavarja, hogy Pérez lendülete az elmúlt versenyeken visszaesett.

„Nos, ha én nem lettem volna ott, egészen másképp nézett volna ki (a verseny) a Red Bull számára” – mondta a 25 éves versenyző. „Nem lennék boldog, ha háromszor egymás után nem jutnék be a Q3-ba.

„De nem is aggódom emiatt. A csapatnak talán dolgoznia kell ezen, de ezt tőlük kell megkérdezni. Ez nem az én problémám.”

Alonso: Nem akarod látni a tükrödben, hogy Hamilton jön

Forrás :