fbpx

Schumacher újra belekötött a Haasba, ezúttal már Hülkenberg védelmére kelve

Ralf Schumacher megkérdőjelezte, hogy a Haas mit tud nyújtani Nico Hülkenbergnek, miközben az F1-es konstruktőri bajnokságban az utolsó helyének közelében tanyáznak.

Az ex-F1-es pilóta rendszeresen kritizálta a Haast az unokaöccse, Mick Schumacher tavalyi kezelése – és végül menesztése – miatt. Most azonban védelmébe vette az unokaöccse helyére került Hülkenberget, és újra megkérdőjelezte Günther Steiner csapatfőnök alkalmasságát. A német Skyon fakadt ki:

„Nico Hülkenberg egy erős időmérő után szerény versenyen van túl. Ez nagyon zavarba ejtő lehet számára. Mind ő, mind Kevin Magnussenben megvan a potenciál, hogy a pontszerző helyen végezzenek, de a Haas alakulata túl nagy lemaradásban van. Eljutottak egy olyan pontra, ahol el kell gondolkodniuk azon, hogy min kell változtatniuk, és újra kell szervezniük. A Haas jelenleg a mezőny abszolút legalján van, és ez hosszú távon nem maradhat így. Günther Steiner csapatfőnök a hétvégén azt állította, hogy elégedett a pilótapárosítással. Ugyanakkor Hülkenbergnek még egy évet ígért, mint állandó pilótának. De a kérdés az, hogy mit tud neki a Haas nyújtani. A helyében először is feltenném a kérdést, hogy milyen lépéseket tesznek a helyzet javítása érdekében. Mert egy dolog egyértelmű: ha minden marad a régiben – a személyzetet illetően is -, akkor nem sok minden fog változni.”

Hülkenberg a 15. helyen zárt Montrealban, két hellyel Kevin Magnussen előtt. Mindkét versenyzőt várhatóan 2024-re is megtartja Steiner.

Úgy tűnik, a Haas nem cserél versenyzőt 2024-re

Forrás :