fbpx

James Hunt fia közölte, hogy Chris Hemsworth sz**ul játszotta apját a Rush-ban

Idén már 10 éve, hogy debütált a Rush (Hajsza a győzelemért) c. film a mozikban. A film a 1976-os Forma-1-es szezont dolgozza fel, Niki Lauda és James Hunt szemszögéből. Előbbit Daniel Brühl, utóbbit Chris Hemsworth alakította.

2013 nem ma volt már, a premieren pedig többek között Hunt fiai, Tom és Freddie is jelen volt. Utóbbi mégis talán most fogalmazta meg először, hogy nem igazán tetszett neki, ahogy Hemsworth megformálta néhai apja karakterét.

„Chris Hemsworth alakítása…, most nem tudom, hogy Chrisre vagy Ron Howardra [rendező] kellene-e haragudnom, de alapvetően úgy játszotta apát, mint egy f**z” – mondta Freddie Hunt a Pitstop podcastnek – „És nem tudom, hogy ez a rossz színészi játékának köszönhető, vagy pedig úgy rendezték, hogy így játsszon.”

„Daniel Brühl, aki Niki Laudát játszotta, abszolút mesterművet alkotott. Tulajdonképpen megkérdezte Nikit, hogy tölthet-e vele egy kis időt, hogy megtanulhassa a modorosságait, és igazán megismerhesse őt.”

„Mit csinált ezzel szemben Hemsworth? Szart sem. Egyszer sem vette fel a kapcsolatot a családdal” – sérelmezte Freddie.

„És amikor megkérdeztem Ron Howardot: ‘Miért változtattál meg ennyi mindent?’, a rendező azt mondta: ‘Ahh az igazság túl félelmetes volt, haver. Senki sem hinné el’, Majdnem felpofoztam.”

„A film nagyszerű volt, tudod, az embereknek tetszett. De lehetett volna… ha ragaszkodnak az igazsághoz, sokkal jobb lett volna.”

Embed from Getty Images

Brühllel ellentétben Hemsworth nyilvánvalóan nem tudott időt tölteni azzal a karakterrel, akit a filmvásznon ábrázolt, hiszen Hunt akkor már nem volt az élők sorában. Ettől független a családjával fel tudta volna venni a kapcsolatot, hogy többet megtudjon a jelleméről.

Mindenesetre Niki Lauda, aki 2019 májusában hunyt el, élvezte a filmet.

„Ez volt Hollywood! A film összességében nagyon jó” – mondta Lauda a film bemutatója után.

„Ne felejtsük el, hogy a mai fiatalokhoz k kell szólnia, akik nem tudják, mi történt. Igaz történeten alapul, a mai világra módosítva, ahol különböző karakterek harcolnak egymással, és egyeseknek az egyik, másoknak a másik tetszik.”

Arra utalva, hogy szerinte Huntnak tetszett volna-e a film, a háromszoros világbajnok hozzátette: „Bárcsak itt lenne James, hogy lássa az egészet. Az lenne az ideális helyzet, ha mindketten tudnánk nevetni rajta. Ez a szomorú az egészben.”

Napra pontosan 30 éve hunyt el James Hunt, a haverjai mégis hatalmasat buliztak

Forrás :