fbpx

Valamiért kifejezetten elégedett a Belga Nagydíj főnöke a montreali találkozó után

A Belga Nagydíj jövője a legendás Spa-Francorchamps-i pályán most már biztosabbnak tűnik, állítja Vanessa Maes promóter.

Nemrég Londonban találkozott Stefano Domenicalival, a Forma-1 vezérigazgatójával, hogy átbeszéljék a futam lejáró szerződését, miközben a pletykák szerint Spa lehet a következő áldozata a Liberty Media új piacokat meghódító terveinek. A londoni találkozó ugyanakkor állítólag jól sikerült, és Maes ezt követően Kanadába utazott, hogy a montreali versenyhétvégén további eszmecserét folytasson Domenicalival. Maes a belga RTBF televíziónak ennyit árult el a részletekről:

„A találkozó pozitív volt, most már nyitottak a velünk való tárgyalásokra. Nem élünk azonban álomvilágban – még nem írtunk alá semmit. De úgy néz ki, hogy a dolgok jó irányba haladnak.”

Maes azonban azt is nagyjából kikotyogta, hogy a tárgyalás alatt álló szerződés csak egyetlen futamra szól – 2024-re. Ezen túlmenően erősen az a hír járja, hogy egy évenkénti „Benelux Nagydíj” váltakozik majd Spa és a hollandiai Zandvoort között. Maes erről már csak ennyit mondott:

„Még nem tudjuk, mi várható 2025 után. Tudjuk, hogy a Liberty Media akarja a Spa-Francorchamps-i jövőt, holott két évvel ezelőtt még nagyon nehéznek tűnt ez. Akkor világosan megmondták nekünk, hogy nem akarnak többé Belgiumba jönni. Azonban sokat dolgoztunk, és ez tette lehetővé, hogy most ott tartunk, ahol tartunk – hogy elmondhatjuk, hogy hazánk megérdemli, hogy ott legyen a versenynaptárban. Mi egy történelmi pálya vagyunk, de olyan, amely a jövőbe tart.”

Ami a Spa-Zandvoort évenkénti váltásról szóló pletykákat illeti, még hozzátette:

„Erről semmit sem tudunk még, ami fontos, hogy biztosítsuk 2024-et. Remélem, hogy benne leszünk a menetrendben, de mindenesetre sulykolják nekünk, hogy vannak lehetőségeik. Kiderül, mi lesz a következő lépés, de most már bizakodunk.”

A Belga és a Holland Nagydíj szervezőinek sem tetszik az ötlet a jövőjükkel kapcsolatban

Forrás :