fbpx

Schumacher készen áll arra, hogy akár Sargeant helyett induljon

Mick Schumacher azt állítja, készen áll arra, hogy visszatérjen a Forma-1-es rajtrácsra – akár már a idén.

A német Sport Bild magazin szerint a Haas elbocsátott pilótáját, aki jelenleg a Mercedes hivatalos teszt- és tartalékpilótája, a Williams és a Sauber is figyeli, 2024 miatt.

Ugyanakkor olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy a legutóbbi barcelonai Pirelli-teszten a Mercedes jelenlegi autójával megtett közel 150 köre után a Mercedes-motoros Williams fontolóra veheti őt egy közeljövőben esedékes visszatérésre a mezőnybe. Állítólag James Vowles, a Mercedes korábbi stratégája, aki most a Williams új csapatfőnöke, sosem volt a csapat amerikai újoncának, Logan Sargeantnek a híve.

A holland újonc Nyck de Vries-szel együtt Sargeant hasonlóképp szenvednek, és az egyetlen pilóták a 2023-as rajtrácson, akik még egyetlen pontot sem szereztek. Amikor a 24 éves Schumachert a Forma-1-be történő szezonközi visszatérés lehetőségéről kérdezték, az RTL-nek így nyilatkozott:

„Megtenném, persze nem valószínű, hogy ilyesmi bekövetkezne. Vannak olyan szerződések is, amelyeket inkább betartanak. Ugyanakkor alapvetően azt gondolom, hogy minden csapat jó lehetőség. Mindig készen állok a bevetésre. Higgyétek el, elég keményen dolgozom, hogy remélhetőleg hamarosan újra autóba ülhessek. Igen hamar. Legkésőbb jövőre újra eljön az az idő nekem. Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben valami kialakul.”

Vowles elképesztő történeteket mesél Schumacher mercedeses korszakáról

 

Forrás :