fbpx

Ricciardo helyettesíti Verstappent, és ő is fél ettől, mert szerinte veszélyes

Max Verstappen az idei szezonban újra az F1-es pilóták bajnoki tabellájának az élére viharzott, Daniel Ricciardo pedig elismerte, hogy „egy kicsit fél” a Red Bull szeptemberi nürburgringi versenyén való szereplése előtt.

Az energiaitalosok tartalékos pilótája a négyszeres F1-es világbajnok Sebastian Vettel mellett vesz részt az eseményen, miután a jelenlegi világbajnok Max Verstappent eltiltották az ottani bemutató autózástól. A Nordschleife több mint 20 kilométer hosszú, és veszélyekkel teli a magassági változások és a lendületes kanyarok miatt, ezért is nevezte a legendás pilóta, Jackie Stewart egykoron a Zöld Pokolnak a pályát. Ricciardo a Sky Sports The Grandstand című műsorában így beszélt erről a munkájáról:

„Azt mondanám, hogy egy kicsit félek. Csak a saját tempónkban fogunk menni – nem próbálunk rekordokat megdönteni. A Nordschleife – ez alapvetően a világ legelmebetegebb pályája. Van vagy 20 km, nem? Veszélyes és félelmetes. Csinálunk ott pár dolgot a Red Bull-lal és néhány F1-es autóval. Sebastian Vettel is ott lesz. A rajongóknak is lesz némi izgalom, de azt hiszem, jól fogunk mulatni. Nem fogunk lassan menni, de nem ígérek rekorddöntést sem – kösz, nem.”

Vettel a 2011-es bajnoki RB7-esével fog bemutatózni, amelyet úgy alakítottak át, hogy fenntartható üzemanyaggal is működjön, Ricciardo pedig szintén a Red Bull egyik történelmi autóját fogja vezetni. Verstappen ugyanakkor nem lesz jelen, miután a Red Bull egyik főnöke, Helmut Marko közölte a hollanddal, hogy nem mehet a pályára. Verstappen a riportereknek a hétvégi Kanadai Nagydíj előtt ennyit mondott erről:

„Szerettem volna megcsinálni, de Helmut nem engedi. Ismer annyira, hogy megpróbálnék a határon menni. Nagyon szerettem volna ezt megcsinálni, de nem akartam felesleges problémákat okozni. Hallottam, hogy ez a dolog szóba került, és Helmut ott ült az asztalnál, amikor szóba került, és annyit mondott: „Nem, nem, ezt nem fogod csinálni.”

Arra a kérdésre pedig, hogy megpróbálta volna-e megdönteni a leggyorsabb kör rekordját a Nordschleifén, Verstappen hozzátette:

„Mindenképpen rámentem volna. De egy ilyenhez nem a demógumikra, hanem rendes gumikra van szükséged, ami nem megengedett. Ráadásul itt kockázatos vezetni – csak attól függ egy baleset, miképp ütközöl a korlátnak. Ugyanakkor általában persze nem ez a terv. De remélhetőleg egy napon ez is sikerülni fog. Ideális esetben ez egy Forma-1-es autóban lenne csodálatos dolog ez, de ha F1-es autóban nem engednék, akkor talán egy nap egy GT3-as autóban megtehetem majd.”

Verstappen nyert Kanadában is, utolérte Sennát

Forrás :