fbpx

„Nem nézett ki valami jól” a Verstappen által elcsapott madár

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, hogy egy bizarr incidens majdnem megakadályozta, hogy Max Verstappen megszerezze a Red Bull 100. győzelmét a Kanadai Nagydíjon.

Ezzel a győzelmével a holland versenyző Ayrton Sennát is utolérte a futamgyőzelmek számát illetően.

A verseny közepén Verstappen a csapatrádión keresztül közölte a mérnökével, hogy eltalált egy madarat, ami a fékcsatornáiban ragadt a nagydíj hátralévő részére. Ez könnyen túlmelegedési problémákat okozhatott volna.

Végül nem okozott problémát, de Horner szerint kihatott Verstappen versenyére.

„Azt hiszem, a legjelentősebb pillanatot az okozta neki, hogy egy madárnak ütközött, ami a fél verseny alatt a jobb első fékcsatorna mögött volt” – idézi Hornert a RacingNews365.com.

A fedélzeti felvételeken látható, hogy Verstappen a 4-es kanyarból kijövet eltalálta a madarat. A holland szerint azt végül egy szerelő találta meg a verseny után.

„Még mindig az autómon volt, amikor bejöttem, nem nézett ki valami jól!” – mondta a Sky Sports F1-nek.

„Sajnálom a szerelőt is, akinek el kellett távolítania.”

A madaras incidens mellett Verstappent is hallani lehetett arra panaszkodni, hogy nem tapadnak a gumijai, miután a középső etapban kemény keverékű gumikra váltott.

Horner úgy vélte, hogy a verseny legnagyobb kihívása a megfelelő gumihőmérséklet elérése volt.

„Nehezen tudták a gumihőmérsékletet elérni, és a [szükséges] energiát előállítani, amikor itt csak hat kanyar van, és hosszú egyenesek” – tette hozzá Horner.

„Ahhoz, hogy a (megfelelő) gumihőmérsékletet elérjék a gumik, láthattuk, hogy a köridők eléggé eltérőek voltak minden versenyzőnél bizonyos pontokon, ahol a gumihőmérsékletet generálták, de ő [Verstappen] képes volt ezt kezelni.”

Forrás :