fbpx

Alonso: Nem akarod látni a tükrödben, hogy Hamilton jön

Fernando Alonso elismerte, hogy Lewis Hamilton „az utolsó” versenyző, akit szívesen látna a visszapillantó tükrében. Pedig a Kanadai Nagydíjon így volt.

A montreali rajt után Hamilton az 1-es kanyarba érve megelőzte Alonsót, majd az Aston Martin versenyzője később vissza tudta venni a második helyet.

Alonso látta, hogy a verseny végén Hamilton megpróbálja nyomás alá helyezni őt. De a kétszeres világbajnok maga mögött tudta tartani a britet. Ehhez azonban mindent bele kellett adnia. Elmondása szerint ez így olyan volt, mint egy vasárnapi kvalifikáció.

„Azt hiszem, ez volt az idei évben a legversenyképesebb futamunk a tempót tekintve” – nyilatkozta Alonso a Sky Sports F1-nek a verseny után.

„A verseny nagy részében felvettük a ritmust a Red Bullokkal, és néha pedig egy kicsit veszítettünk a tempóból.”

„Egy ponton azt hittem, hogy vége a versenynek, és a második hely jó. Aztán láttam, hogy Lewis nagyon gyorsan jön, és az utolsó versenyző, akit az ember a tükrében látni akar, az Lewis Hamilton, amikor gyorsan jön!”

„De igen, a végén egy kicsit több tempó volt a kezemben, soha nem került DRS-távolságon belülre. Szóval igen, jó volt a második helyen végezni, de olyan volt, mintha egy mai kvalifikáció, 70 körös lett volna.”

Alonso a futam után elárulta, hogy a Kanadai Nagydíj nagy részében hátsó fékproblémával küszködött, de ő és a csapat nem akarta ezt hangoztatni rádión, hogy a riválisok is hallják.

Alonso a Kanadai Nagydíj után már csak kilenc ponttal van lemaradva Sergio Pérez mögött, a harmadik helyen.

Forrás :