fbpx

Elismerte Zandvoort, hogy bajba kerülhetnek, ami akár a Holland Nagydíj végét is jelentheti

Zandvoort pályájának a főnöke, Robert van Overdijk elismeri, hogy a rendkívül népszerű Holland Nagydíj jövője felett fekete felhők lebegnek.

A legfrissebb pletykák szerint a versenynaptárban az eseménynek felváltva kell helyet kapnia a Spa-Francorchamps-ban megrendezésre kerülő Belga Nagydíjjal. Van Overdijk a holland médiának erről ennyit mondott:

„Tudjuk, hogy a Formula One Management egy olyan irányba akar elmozdulni, amelyben kevesebb verseny lesz Európában, és 2025-től kezdve rotációs menetrenddel dolgozhat. Ugyanakkor nem tudjuk, hogy ez miképp fog kinézni. Természetesen nem magától értetődő, hogy 2025 után is minden évben benne maradunk a versenynaptárban, bár természetesen erre törekszünk.”

Tovább bonyolítja a Holland Nagydíj szervezőinek az életét, hogy a helyi hatóságok 900 ezer eurós adót vetnének ki a rendezvényre, hogy fedezzék a kapcsolódó költségeket. Erről van Overdijk így vélekedett:

„Ezzel nem értünk egyet, mert azt gondoljuk, hogy rengeteg pénzt hozunk be ezzel az eseménnyel, és az önkormányzat ebből még évekig meg tud élni. Amennyiben bevezetik, le kell nyelnünk.”

Ami a száguldó cirkusz ötletét illeti, miszerint egyfajta „Benelux Nagydíj” évente váltakozva Zandvoort és Spa között kerülne megrendezésre, van Overdijk szerint a labda nagyon is a Forma-1 térfelén van:

„Hogy mi lesz 2025 után, azt nem nekünk, hanem a FOM-nak kell eldöntenie. Erről még nem egyeztettünk, mert a FOM még nem döntött. Sok, a pályákkal kötött szerződés lejár 2025-ben, így a FOM-nak ki kell találnia, hogy hány versenyt akar még Európában.”

2024-ben sem lesz F1-es futam Dél-Afrikában, mutatjuk mi lesz helyette

 

Forrás :