fbpx

Verstappen: Alonso „egy állat”

A Kanadai Nagydíj előtt Max Verstappent arról kérdezték, hogy kit látna még szívesen futamgyőztesként az idei szezonban, persze saját magán kívül. Verstappen pedig kijelentette, hogy ez a személy nem más, mint Fernando Alonso.

„Ha egy versenyzőt kell mondani, akit szívesen látnék futamot nyerni, akkor ő [Alonso] az” – mondta Verstappen.

Verstappen a rangidős Alonso még a középmezőnyben eltöltött hosszú évek után is „igazi versenyző”, akinek most jó autója is van.

„Kedvelem őt. Sosem adta fel, és látszik rajta, hogy szereti a sportot. Olykor, ha annyi éven át csak a középmezőnyben tud az ember autózni, talán egy kicsit elveszíti ezt a szeretetet, de ő egy igazi versenyző.”

„Ő egy állat” – jelentette ki a holland.

Alonso számos alkalommal versenyzett már a Circuit Gilles Villeneuve-ön, 2006-ban pedig meg is nyerte a Kanadai Nagydíjat. Nyilvánvalóan az a célja, hogy ezt megismételje, de legalábbis dobogóra álljon.

„Jó hétvégének kellene lennie… De Barcelonában is voltak elvárásaink, és azon a versenyen nem teljesítettünk. Van néhány új alkatrészünk. Remélhetőleg egy kicsit versenyképesebbek tudunk lenni, mint Barcelonában” – nyilatkozta Alonso.

Így készíts az F1-es Kanadai Nagydíjra Montreal bagelt!

Forrás :