fbpx

Úgy tűnik, a Haas nem cserél versenyzőt 2024-re

Úgy néz ki, hogy a 2024-es szezonra is megtartja jelenlegi, tapasztalt versenyzőpárosát a Haas.

Az amerikai csapat 2021-ben egy teljesen újonc felállással kísérletezett, Mick Schumacherrel Nikita Mazepinnel. Günther Steiner csapatfőnök azonban ezt megbánta. Miután pedig meg kellett válniuk 2022 elején Mazepintől, kijelentette, hogy nem akar ismét újoncot. Így aztán tavaly Schumacher mellé visszatért a 30 éves Kevin Magnussen, majd idén Schumacher helyére a 35 éves Nico Hülkenberg érkezett.

„Nico és Kevin egészséges rivalizálással ösztönzik egymást, és mindketten jó munkát végeznek” – mondta Steiner Kanadában.

Magnussennek már van szereződése 2024-re, és úgy tudni, hogy Hülkenberget szintén jó eséllyel megtartja a csapat, mivel jelenlegi szerződésében szerepel opció.

„Szeretnénk minél hamarabb leigazolni a versenyzőinket, és nem várni olyan sokáig, mint tavaly” – mondta a csapatfőnök.

„Minden versenyen ugyanazt kellett mondanunk [az újságíróknak], és ez idővel egy kicsit unalmassá vált. Ez most nem fog megtörténni.”

„Elégedett vagyok Nico teljesítményével, és a tapasztalata is segít. Mindig őszintén beszél egy-egy problémáról, és nekem tetszik ez a hozzáállás” – magyarázta Steiner.

„Senki sem próbál eltitkolni semmit, és mindenki együtt dolgozik a megoldásért.”

Magnussen egyetért azzal, hogy a múltbeli nézeteltérések ellenére a Haas jelenlegi felállása zökkenőmentesen működik.

„Igazán kellemes nyugalom van a csapatban” – mondta a Viaplay-nek. „Hiszünk abban, hogy az az irány, amerre a csapatot irányítjuk.”

„Érzem, hogy az összes mérnök és tervező nagyobb biztonságban van, mint korábban. Ez azért van, mert Nicónak és nekem rengeteg tapasztalatunk van.”

„Ő 10-11 szezont húzott le, és nagyon jól ismeri az autó technikai aspektusait. Nagyon jól tudja, mi az, ami zaj és mi az, ami nem az. A nyugalom és a bizalom nagyon jó” – tette hozzá Magnussen.

Steiner: Nem biztos, hogy jobb gyári csapatnak lenni

Forrás :