fbpx

Marko szerint akár a Ferrari is megverheti Verstappent Kanadában

Nem a Mercedes, hanem a Ferrari jelentheti a legfőbb kihívást Kanadában, és törheti meg a Red Bull 2023-as egyeduralmát.

A spanyolországi kettős dobogós helyezést szinte folytatva a két Mercedes az első és a második helyen végzett a pénteki szabadedzéseken a Kanadai Nagydíj előtt. A Red Bullnál Dr. Helmut Marko azonban nem aggódik miattuk túlságosan. A száguldó cirkusz bajnokságát vezető Max Verstappen ugyan csak hatodik lett, de nem izgatta fel magát emiatt Marko a Servus TV-nek:

„Sokkal később autózták az idejüket, mint mi, a pálya akkor sokkal jobb állapotban volt. Ők is felpörgették a motorjaikat a maximumig, míg mi a versenyszimulációnkkal voltunk elfoglalva.”

Ugyanakkor elismerte, hogy Verstappen és Sergio Perez „ideges” autókra panaszkodtak a bukkanók és a szegélykövek miatt. Ami viszont a Ferrarit illeti, miután Barcelonában oly rosszul köröztek, úgy tűnik, Carlos Sainz és Charles Leclerc sokkal boldogabbak a Circuit Gilles Villeneuve-en. Marko emiatt már inkább aggódik:

„Leclerc hosszú stintje különösen jó volt, ügyelnünk kell rájuk. Van még mit dolgoznunk az autón, A versenyszimulációkon egy kicsit jobbnak tűnnek, és Leclerc nagyon gyors volt, talán még nálunk is gyorsabb.”

Marko tehát arra figyelmeztet, hogy a Red Bull álma, hogy a 2023-as győzelmek példátlan sorozata ezen a hétvégén véget érhet:

„Mindannyian a 100. győzelmünkre várunk, ami talán némi extra nyomást jelent. Most nem úgy néz ki, hogy itt lehetséges ez a 100. győzelem, de még van egy edzésünk, és remélhetőleg javíthatunk az autón. Az viszont meglepő volt, hogy az autó kezelhetősége kiss csalódás volt, és figyelembe véve, amit már elértünk, nem feleltünk meg a saját elvárásainknak.”

A Ferrari versenyzője, Sainz azonban nem túl biztos abban, hogy vasárnap versenyben lesz a győzelemért:

„Pozitív érzéseim voltak a tempó miatt, de a fékezéssel kapcsolatban nem olyan jók az érzéseim. Gyorsnak tűntünk, de az autó eléggé pattogott, és a kör a lágyakon nem volt egyszerű.”

Már az Alpine-tól is tartanak a Ferrarinál

Forrás :