fbpx

Hamilton feltett szándéka most már megnyerni a Kanadai Nagydíjat

Lewis Hamilton bátor kijelentést tett még a csapatának is a Kanadai Nagydíj előtt azzal, hogy azt mondta, „azért vagyok itt, hogy nyerjek”.

A Mercedes az idei szezonban eddig azért küzdött – és szenvedett is érte -, hogy a második sorba kerüljenek. De a brit többet akar.

A 2021-es hatalmas drámai világbajnoki küzdelem befejezése óta nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan ők akarták. A Fekete Nyilak pedig nem várnak csodát a hétvégén sem Montrealban. Hamilton szerint azonban ez nem elég, és egy olyan pályára érkezve, ahol ő tartja a legtöbb megszerzett győzelem rekordját. A győzelemért akar harcolni. Azon a héten, amikor arról beszéltek, hogy Max Verstappen esetleg megdöntheti a saját győzelmi rekord sorozatát az elkövetkező években, Hamilton azt mondta, hogy még jó ideig versenyezni – és nyerni – akar az Forma-1-ben.

A Sky Sports F1 Podcastjában Ted Kravitz elárulta, hogy Montrealban beszélgetett a hétszeres világbajnokkal. Arról, hogy a Mercedes nem számít arra, hogy olyan jól fog szerepelni Kanadában, Kravitz így vélekedett:

„Lewis Hamiltonnak annyit mondtam, amikor nagyjából ugyanazt mondta mint a szezon elején, hogy az egy kicsit lehangoló, ha a mérnökei próbálnak okosnak, ügyesnek lenni, majd azt mondják: „Nos, az összes szimuláció szerint nem leszünk itt túl jók. A legjobb, amiben reménykedhetünk, az a negyedik hely vagy valami hasonló.” Ilyenkor odamész és az asztalra csapsz, és azt mondod, hogy ‘Nézzétek, most mondjátok csak, azért vagyunk itt, hogy nyerjünk?”

Hamilton inkább kimérten válaszolt:

„Igen, én is ilyen felpörgött ember vagyok. Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, és ez az, amiért én is itt vagyok. Azért vagyok itt, hogy győzzek ezen a versenyhétvégén.”

Kravitz így folytatta:

„Egy olyan pályán, ahol már oyl sok sikert ért el, itt tényleg megvan az esély a győzelemre. Hét győzelem, természetesen Michael Schumachernek ugyanennyi, a Circuit Gilles Villeneuve pályáján.”

Mivel az Aston Martin és az Alpine teljesítménye várhatóan javulni fog a hozott fejlesztéseiknek köszönhetően, a paddockban azt hallani, hogy a Mercedes reális célja a hétvégén legfeljebb a negyedik hely lehet. Ugyanakkor mivel jelenleg negyedik a pilóták értékelésében, Hamilton eltökélt szándéka, hogy az esélylatolgatásokat felülmúlva a Red Bullokkal vegyüljön el, és harcba szálljon a rekordot jelentő pályafutása 194. dobogójáért.

Amennyiben pedig az előrejelzéseknek megfelelően esni fog az eső, akkor a 104. győzelem lehetősége még egy kicsit nagyobbá válhat.

A két Mercedes az élen, mielőtt leszakadt az ég

Forrás :