fbpx

Häkkinen meredek tippje arról, hogy kik győzhetik le a Red Bullt

Mika Häkkinen merész jóslatot tett a McLaren szezonjával kapcsolatban. Szerinte egykori csapata a szezon előrehaladtával kihívója lehet a Red Bullnak.

A wokingi alakulat egy komoly frissítőcsomaggal várja a folytatást, de a McLarennek még bőven van tennivalója azért, hogy a rajtrács első felében találja magát, nemhogy a Red Bull-lal harcoljon. Lando Norris és Oscar Piastri lenyűgöző teljesítménye ellenére a McLaren jelenleg mindössze 17 pontot tudhat magáénak, így az Alfa Romeóval holtversenyben a hatodik helyen állnak a konstruktőrök tabelláján. A Red Bull ezzel szemben már 287 pontot gyűjtött az idényben, és zsinórban másodszor is a konstruktőri bajnoki címe felé tart. Häkkinen az Unibet 2023-as Forma-1-es szezon hátralévő részének előzetesében adott hangot ezen gondoltatának:

„Nem hiszem, hogy bárki is képes lenne utolérni őket idén. Az egyetlen meglepetés, amit szerintem látni fogunk, az a McLaren várható előrelépése a következő két hónapban.”

A kétszeres világbajnok Häkkinen nagyon magabiztos volt azon jóslatában, hogy a McLaren még a 2023-as szezon vége előtt nagy lépést tesz előre:

„Szerintem hatalmas meglepetést okoznak majd. Már csak az autó sebességét tekintve is feltehetően kihívói lesznek a Red Bullnak.”

Christian Horner elárulta, mi lóghat a levegőben a Red Bull és a McLaren között

 

Forrás :