fbpx

Bottas Le Mans helyett inkább ezen a legendás versenyen indulna

Valtteri Bottas bevallotta, hogy nagyobb valószínűséggel indul a Bathurst 1000-en, mint a Le Mans-i 24 óráson.

Az Alfa Romeo versenyzője utalt rá, hogy ha a Forma-1-es pályafutása véget ér, a Supercarsba igazolhat. Márciusban az Adelaide Motorsport Festivalon vezethette a 2016-os Bathurst 1000 győztes Holden VF Commodore-t, és kijelentette, hogy érdekli egy indulás az ottani Nagy Futamon. Bottas legújabb megjegyzései a Mount Panoramával kapcsolatban azt követően hangzottak el, hogy megkérdezték őt egy esetleges Le Mans-i 24 órás versenyen való részvételről, és arról, hogy elképzelhetőnek tartaná-e ezt a jelenlegi F1-es programja mellett:

„A Forma-1-es kötelezettségeink mellett nem csak a versenyek, hanem más dolgok is akadnak, tehát idő szempontjából ez kihívást jelentene. Szóval valószínűleg az a realitás, hogy az F1 után lehet valami.”
Amikor ezt követően felvetették neki, hogy egy Bathurst 1000-es indulás reálisabb-e egy Le Mans-i verseny előtt, hozzátette:

„Ez igen valószínű.”

Bottas 33 évesen a Forma-1 idősebb indulóihoz tartozik Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Nico Hülkenberg és Sergio Perez mellett. A Williamsnél 2013-ban mutatkozott be, és ötéves pályafutása alatt 10 győzelmet szerzett a Mercedesnél. Tavaly váltott az Alfa Romeóhoz, ahol a hírek szerint még egy év van hátra a szerződéséből. A finn mostanában rendszeres látogatója Ausztráliának az Adelaide-ből származó párja, Tiffany Cromwell miatt. Ez a kapcsolat, és az ausztrál kultúra átvétele is az, ami tovább fűti a pletykákat a Supercars versenyzői jövőjével kapcsolatban.

Egyelőre azonban továbbra is a száguldó cirkuszra koncentrál, ahol ő vezeti azt a csapatot, amely 2026-ban az Audi gyári alakulata lesz. A közelmúltban James Key-t nevezték ki technikai igazgatónak, Andreas Seidl pedig a téli szünet alatt lett a szélesebb körű műveletek vezérigazgatója.

Alonso: Bottas ötszörös világbajnok lehetne

Forrás :