fbpx

Már az Alpine-tól is tartanak a Ferrarinál

A tavalyi évhez képest – ahol a szezon elején az első erő volt- jelentősen visszaesett idénre a Ferrari. A Scuderia jelenleg csak a negyedik a konstruktőri bajnokságban, az Aston Martin és a Mercedes is megelőzte őket.

Az új csapatfőnök Frederic Vasseur tehát nem indított jól Maranelloban, noha az idei autóhoz vajmi kevés köze van. A fény pedig nem látszik egyelőre a vörösök előtt, mivel Barcelonába már komolyabb fejlesztéssel érkezte, mégis inkább egy lépést tettek meg hátra.

A legutóbbi versenyhétvégén Leclerc már a Q1-ben kiesett, és a futamon se tudott pontszerző helyre felkapaszkodni. Az utólagos vizsgálat során pedig nem találtak semmi olyan dolgot, ami magyarázta volna ezt a gyenge eredményt, ez pedig aggodalommal tölti el a monacóit.

„Nem találtunk semmiféle rendellenességet az autón. Egyelőre nincs rá magyarázatunk. Így egy kicsit aggasztóbb a dolog, így kell most itt pályára mennünk és nyomni neki, közben keresni a gondokat. Nyilván most ez elég rossz érzés” nyilatkozta Leclerc már Kanadában.

Hasonlóan csalódott hangvételű nyilatkozatott tett a csapattársa is, aki szerint már fennáll annak a veszélye is, hogy az Alpine is megelőzi őket.

„Szerintem az Alpine kezd utolérni minket, közel vannak, hogy harcban legyenek velünk. Még van egy kis előnyünk. […]” – jelentette ki Sainz pesszimistán. Hasonlóan látja a másik oldal képviselője, a Monacóban bravúros dobogót elérő Esteban Ocon is.

„Nem vagyunk már messze a Ferraritól, közelebb vagyunk, mint voltunk, ami egy jó hír. Nagyon szűk a mezőny, ezért még van egy kis tempó hiányunk, van még tennivalónk, de összességében elégedett vagyok eddig az idei eredményeinkkel.” – vélekedett a francia.

Már az Alpine-ban is szívesebben ülne Leclerc, mint a Ferrariban?

Forrás :