fbpx

Egy orosz milliárdos állítja, hogy az F1-es Williams csapat becsapta

A Williams csapatnak komoly fejlesztésekre van szüksége. Ez nem csak a korábbi bajnokcsapat új főnöke, James Vowles, hanem egy Boris Rotenberg nevű orosz milliárdos is így gondolja.

Hogy jön a képbe Rotenberg? Az SMP Racing programján keresztül ő finanszírozta Szergej Szirotkin egyetlen szezonját a Forma-1-ben, 2018-ban.
„Aláírtunk egy megállapodást Claire Williamsszel” – mondta Rotenberg.

„Megállapodtunk, hogy a mi pénzünkből fejlesztik az autót, és elkezdünk együtt csinálni valamit. De természetesen becsaptak minket” – idézi Rotenberget a Championat.

„Ebből semmi sem történt  meg, és az autó nem ment sehova” – tette hozzá. „Szergejt pedig a technikai képzettségével és tudásával egyszerűen csak arra használták, hogy beállítsa az autót.”

A Williams 2018-ban a konstruktőri bajnokság utolsó helyén végzett, de a grove-i székhelyű csapat öt évvel később is utolsó a tabellán.

Alex Albon kap majd a hétvégén Montrealban frissítéseket az autójára, csapattársa Logan Sargeant azonban egyelőre nem.

„Az elmúlt néhány futamon egy kicsit leszakadtunk a középmezőnnyel folytatott harcról” – mondta Albon – „Remélhetőleg ez [a fejlesztés] visszahozhat minket a küzdőtérre.”

Vowles is elismeri, hogy a Williamsnek még sokat kell dolgoznia a felzárkózáshoz.

„Vannak olyan elemek a Williamsnél, amelyek 20 éve elavultak” – mondta. „Bizonyos területeken két évtizeden át alig volt befektetés, amíg az új tulajdonosok oda nem kerültek.”

„Néhány létesítmény 2000-ben volt korszerű.”

„Törvénytelen” szankciókat alkalmaz az FIA az orosz versenyzőkkel szemben?

Forrás :