fbpx

Prost szerint nem jó ötlet hozzá és Sennához hasonlítani a Red Bull versenyzőit

Sergio Pérez édesapját vélhetően szinte minden rajongó szívesen látja a képernyőn, hiszen mindig mosolyog, mindig lelkes, igazi karakter.

A négyszeres világbajnok Alain Prost szerint azonban Antonio Pérez nem tesz jót fia karrierjének.

A francia szerint rossz húzás volt már az is Sergio Pérez részéről, hogy nyíltan kijelentette, hogy le akarja győzni idén csapattársát, Max Verstappent.

„El kellene érnie, hogy Max elkezdjen kételkedni, vagy el kellene érnie, hogy a Red Bull elkezdjen másképp gondolkodni a csapaton belüli pozíciójáról” – mondta Prost a mexikói pilótáról a L’Equipe-nek.

„Egy versenyző mindig megpróbálja a maga javára billenteni az egyensúlyt, legyen szó az autó beállításairól vagy magáról a csapaton belüli helyzetről.”

„Ez az, amit Pérez rosszul csinál. Mindannyian tudjuk, hogy szinte lehetetlen küldetés előtt áll.”

A 68 éves Prost szerint ráadásul tovább nehezíti Pérez dolgát a saját édesapja – aki mind a motorsportban, mind a mexikói politikában és üzleti életben jól ismert figura.

Antonio Pérez Garibay tavaly télen azt mondta, hogy fia nem tér vissza Mexikóba anélkül, hogy világbajnok lenne. A 2023-as Pérez-Verstappen küzdelmet pedig Ayrton Senna és Prost legendás rivalizálásához hasonlította.

„Először is, Péreznek nem kellene olyan hangosan kiabálnia, hogy meg akarja verni Maxot, de a környezete sem segít ebben” – mondta Prost.

„A múlt hónapban olvastam, hogy az apja azt mondta a sajtónak, hogy a Perez és Max közötti harc ahhoz a küzdelemhez hasonlítható, amit én vívtam Ayrtonnal. Ez értelmetlen és valójában még kontraproduktív is.”

Marko cáfolja, hogy Pérez a kirúgás szélén áll, hiszen fontos szerepe van

Forrás :