fbpx

Häkkinen: Hamilton már nincs ott 100%-osan fejben

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen úgy véli, hogy Lewis Hamilton fejben már nem 100%-ban a versenyzésre koncentrál.

A 38 éves Hamilton 2007-ben debütált a Forma-1-ben. Több győzelmet, dobogót és pole pozíciót szerzett, mint bármely más versenyző az F1 történetében, miközben Michael Schumacherrel megegyezően, hét bajnoki címet szerzett.

Elképesztő dominanciája 2021-ben szakadt meg, és csapata, a Mercedes jelenleg nem kellően versenyképes ahhoz, hogy a brit a győzelmekért küzdhessen. Ez persze okot ad a pletykákra is. Így Hamiltont már a Ferrarival is szóba hozták. Nem mintha az olasz csapat jobb helyzetben lenne… Ennek a pletykának az egyik oka feltehetően az az általános „legenda”, miszerint minden versenyző arról álmodik, hogy egy nap a Ferrari versenyzője legyen.

„Lewis Hamilton csatlakozása a Ferrarihoz meglepetés lenne” – mondta Häkkinen az Unibetnek. „Vajon a pénz motiválja a versenyzőket?

„Tudom, hogy Lewis fejben már nem 100 százalékban a versenyzésre koncentrál. Ez teljesen normális. De vajon a pénz motiválja?”

„Természetesen igen, de sok kockázatot is rejt magában. Szerintem nagyon valószínűtlen, hogy a Ferrarihoz csatlakozzon.”

„Mindig azt szoktam mondani, hogy ahogy az emberek öregednek, megváltozok a gondolataik sorrendje. Megváltoznak a prioritásaid az életben.”

„A Forma-1 egyszerűen már nem a legfontosabb dolog lesz.”

Sainz hozta össze Shakirát Hamiltonnal?

Forrás :