fbpx

Az Aston Martinnak más pilóta kellene Stroll helyett – véli a korábbi F1-es

A 2023-as Forma-1-es idény üde színfoltja Fernando Alonso sokad virágzása. Az Aston Martinhoz szerződő spanyol erős, megbízható teljesítményt nyújt, jelenleg a világbajnoki pontverseny harmadik helyén áll, hét futam alatt ötször állt dobogón.

Csapaton belül abszolút húzóember, jóval jobb teljesítményt nyújt, mint csapattársa Lance Stroll, aki 35 pontot szerzett eddig, harmad annyit, mint a spanyol. Kettejük között mind időmérőn, mind a futamon látványos a különbség, így sokan már arról beszélnek, hogy ha az Aston maximalizálni szeretné a pontjait, akkor le kell cserélnie a kanadai pilótáját.

A korábbi Forma-1-es pilóta, az ír David Kennedy – aki 1980-bban hét F1-es versenyen állt rajthoz, de egyszer sem tudta magát kvalifikálni egy versenyre sem – egy interjúban elemezte az Aston Martin szezonját, benne a hatalmasat fejlődő autóval és a bukdácsoló Stroll-lal.

„Idén megvan az autójuk, ahhoz, hogy futamot nyerjenek, Fernando pedig a siker minden trükkjét ismeri. Az ő személye hatalmas mértékben hozzájárul ahhoz, hogy itt tartanak. Ha rendszeres győztesek akarnak lenni, akkor szükségük lesz még olyasvalakire, aki szintén tud különbséget jelenteni.” – utalt Strollra, akire egyre nagyobb nyomás nehezedik idei teljesítménye miatt.

Mire ébredtünk?! 2026-tól a HONDA partnere lesz az Aston Martin!

Forrás :