fbpx

A Ferrari most már érti a 2023-as autója legújabb fejlesztését

A Ferrari Charles Leclerc versenyképtelenségével kapcsolatos vizsgálata nem talált jelentős problémákat a frissített autóval kapcsolatban – állítja az olasz média.

Bár a monacói pilóta az utolsó előtti helyre kvalifikálta magát a „B” Ferrarival Barcelonában, és alapvető hibára gondolt, Jock Clear, a Ferrari vezető mérnöke szerint Leclerc és Carlos Sainz autója valójában előrelépés. A Marca sportnapilapnak ennyit árult el a valós adatok alapján:

„A csomag nem jelentett fél másodperc vagy hét tizedes különbséget, ahogyan azt állították. Legfeljebb két-három tizednyi javulást hoz.”

Sainz jelentősen jobban teljesített Leclerc-nél Spanyolországban – a második helyre futott be az időmérőn, és az ötödik helyen végzett. Clear erről így vélekedett:

„Az a jó Barcelonában, ha hozol két tizedet,  az egy olyan pálya, ami igazán megmutatja az autód gyengeségeit. Nem mehetsz úgy Barcelonába, hogy marad rejtegetni valód. Tehát ez az igazán pozitív dolog – elmentünk és elvégeztük a frissítési csomaggal a munkát az egyik legigényesebb pályán.”

Szóval, bár a Leclerc autójával kapcsolatos vizsgálat a hírek szerint nem hozott eredményt, Clear szerint egyértelmű, hogy a Ferrari új csomagja valójában sikeres volt:

„Egyértelmű előrelépés a kezelhetőség terén, ez volt az Achilles-sarkunk.”

De az igazán jó hír szerinte az, hogy a Ferrari most már sokkal jobban érti a 2023-as autójuk gondjainak a forrását:

„A költségvetésünkkel nem engedhetjük meg magunknak, hogy kipróbáljunk valamit, de most megértettük, miképp működik. Felfogtuk, hogy mitől működik ez az új frissítés, és hisszük, hogy új utakat nyitottunk meg vele.”

A pletykák szerint a Ferrari – sok más istállóhoz hasonlóan – Silverstone-ban újabb fejlesztésekkel rukkolnak majd elő.

Verstappen örömmel versenyezne a Ferrarinál, de…

Forrás :