fbpx

Wolff elárulta, hogy Verstappen meglátogatta, és tárgyaltak a Mercedesről

Toto Wolff elárulta, hogy kétszer is találkozott Max Verstappennel és képviselőivel egy esetleges Mercedeshez való átigazolás miatt.

2014-ben a fiatal Verstappen az egyik legnagyobb ígéret volt, miután végigjárta a különböző gokart szériákat. A vezetékneve természetesen terhet jelentett, de Verstappen teljesítménye hamarosan a legnagyobb Forma-1-es csapatok figyelmét is felkeltette. Mivel a Formula 3-ban versenyzett, Wolff elárulta, hogy Verstappen és édesapja, Jos kétszer is meglátogatta őt, hogy egy esetleges Mercedeshez való átigazolásról tárgyaljanak. Wolff az ESPN-nek beszélt erről:

„Beszéltem Jos-szal és Huub Rothengatterrel (Jos Verstappen menedzsere volt az F1-es karrierje alatt), amikor eljöttek az irodámba Brackley-ben. Ez akkor lehetett, amikor Max még gokartozott, vagy a gokartos időszakának végén, 2013-ban, közvetlenül a Formula 3 előtt. Aztán újra egyeztettünk, amikor Max és Jos meglátogatott a bécsi házamban. Pár órán át beszélgettünk a jövőjéről.”

A testvércsapat hiánya azt jelentette, hogy Wolff és a Mercedes végül lemaradt a leendő világbajnokról, Verstappen a Red Bull mellett döntött, akikkel a mai napig szerződésben áll. Wolff elismerte, sajnálja, hogy kihagyta Verstappent, de akkoriban egyszerűen nem volt más lehetősége. Így morfondírozott:

„Megbántam-e, hogy kihagytam Maxot? Persze, de akkoriban nem volt opciónk. Két olyan pilótánk volt, akikkel rendkívül elégedett voltam, Nico Rosberg és Lewis Hamilton személyében, és amikor Nico távozott 2016 végén, akkor Valtteri Bottasra volt lehetőségünk, Max pedig még csak nem is volt elérhető.”

Ami Hamilton és Verstappen borzasztóan várt kombinációját illeti, Wolff szerint nem biztos, hogy működött volna, így töprengett:

„Max és Lewis párosa működött-e volna? Azt hiszem, nem. Lewis örökké egy mercedeses srác lesz, szóval ezt a nehéz kérdést sosem kellett feltennem magamnak, vagy a szervezetnek. Minden okkal történik, de két pilótám volt a versenyülésekben, nem kötöttem üzletet egy junior istállóval, így egyértelmű volt, hogy a Toro Rosso opció volt az, amit meg kellett lépniük, és jól tették ezt. Ezt követően mindig baráti kapcsolatban voltunk, de soha nem beszéltünk versenyzési lehetőségről.”

Wolff azzal védte meg a döntését, hogy akkoriban Verstappen nem hozta tűzbe a Formula 3 világát:

„Akkoriban azt hiszem, nem volt hatalmas hype Max körül, mert Max és Van Amersfoort abban az évben nem nyerte meg a bajnokságot. Esteban Ocon egy sokkal potenciálisabb autóval nyert. Csak akkor mondhatod, hogy valaki felnő a Forma-1-hez és beérett, hogy igazi világbajnok – ha kiemelkedő. Előtte ott volt Lewis, Michael Schumacher, még előtte pedig Ayrton Senna. Ki lesz az őket követő? Egyértelmű volt, hogy Max lép majd az ő  cipőjükbe? Akkoriban nem volt ez egyértelmű.”

Verstappen örömmel versenyezne a Ferrarinál, de…

Forrás :