fbpx

Vowles elképesztő történeteket mesél Schumacher mercedeses korszakáról

James Vowles, a Mercedes korábbi motorsport-stratégiai igazgatója szerint Michael Schumacher volt az a személy, aki „összehozta a csapatot” és segített abban, hogy nyertes alakulattá váljanak.

A Mercedes 2010-ben szállt be újra a Forma-1-be, miután átvette a bajnokságot megnyerő Brawn csapatot, és sikerült a visszavonult Schumachert előcsalogatniuk, hogy náluk versenyezzen. Nico Rosberg mellett Schumacher és a csapat három éven át próbált egy győztes egységet létrehozni, mielőtt megint visszavonult, és Lewis Hamilton 2013-ban átvette a versenyülését. A többi, ahogy mondani szokás, már történelem, hiszen Hamilton 2014-ben megnyerte az első már szigorúan gyári Mercedes bajnoki címét, és a csapat 2021-ig minden évben győzött. Hamilton és Rosberg hatalmas hatása ellenére Vowles úgy gondolja, Schumacher segített ráállítani őket a győztes útra. A Williams jelenlegi csapatfőnöke a Sky Sports F1 podcastjában beszélt róla:

„Ő volt az a személy, aki segített az istállónak előrelépni, igazán közel hozta egymáshoz a csapat embereit.”

Schumacher F1-es újbóli visszatérésekor világbajnoki rekorderként messze az élen állt, hét bajnoki címmel a háta mögött. Három év Forma-1-es távollét után rábeszélték a visszatérésre, és három olyan idényt élt meg, amikor a középmezőnyben volt, nem pedig az élen dominált. Az Ezüstnyilaknál töltött három éve alatt mindössze egyetlen dobogós helyezést ért el, a 2012-es valenciai Európa Nagydíjon a harmadik helyen végzett. A kézzelfogható eredmények hiánya ellenére Vowles szerint a hatása túlmutatott mindezen, és úgy véli, hogy a személyisége hozzájárult egy győztes gépezet és egy kellemes munkakörnyezet megteremtéséhez:

„Michael egy elképesztő egyéniség volt. Volt egyfajta aurája és jelenléte. Teljesen más volt, mint amit kívülről láttunk belőle. Mindenkinek tudta a születésnapját. Virágot küldött az embereink társainak is. Kiválóan gondoskodott az egyénekről.

„Tudta, hogy a teljesítménye nem egészen ugyanolyan már, de odaadással és a munkával kárpótolta ezt. Ebből Nico rengeteget tanult, majd Lewis is sokat tanult így Nicótól.”

Schumacher azt állítja, hogy lökdösték őt az idióta biztonságiak

Forrás :